1.6 ABU czasem zgasa i nie chce zapalić dopuki....!!!!!!HELP

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Lucasek » 15 lut 2008, o 21:04

Witam! Mam golfika 1.6 ABU z 93r, mam z nim mały problem a mianowicie, silniczek pracuje ładnie bez zarzutów lecz czasami nagle zgasa i nie chce już zapalić, można kręcić i kręcić i nic, lecz jak dzwignę pokrywę obudowy filtra powietrza to odpala normalnie jak gdyby nic! wymieniłem filtr powietrza i dalej zdarza mu się to samo.Świece są dobre, przewody też, autko pali dosyć dużo bo 10-11 litrów w cyklu mieszanym! Prosze o pomoc!!!!
Lucasek
Berbeć

Postprzez młody88 » 15 lut 2008, o 21:39

to wskazywało by na czujnik halla, ale co dzieje się z tym filtrem powietrza?? mam ten sam silnik i też czasem zdarza mu się taki nadmierny apetyt ale nie mam pojęcia o co mu chodzi :-|
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu

Postprzez pirlo » 16 lut 2008, o 23:00

czasem pompa sie zamula i nie poda odpowiedniego cisnienia na wtryski zapewne nawet tak masz gdy silnik ma 90stopni i standard ze pochodzi kilka sekund i zgasnie a z tym czujnuikiem halla juz tyle histori slyszalem ze niewiedzialem ze od tego jest:) tylu tu fachmanów

[ Dodano: 2008-02-16, 22:03 ]
a co do spalania jak twierdzisz ze jest duze to kup sobie skutera ja tez mam 1,6 ABU i tez mi podobnie spala to ma ponad 13 lat wiec czego oczekujesz??5l na 100?? sam sobie odpowiedz

[ Dodano: 2008-02-16, 22:13 ]
czasem pompa sie zamula i nie poda odpowiedniego cisnienia na wtryski zapewne nawet tak masz gdy silnik ma 90stopni i standard ze pochodzi kilka sekund i zgasnie a z tym czujnuikiem halla juz tyle histori slyszalem ze niewiedzialem ze od tego jest:) tylu tu fachmanów
pirlo
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe