1.6 aee problem z wolnymi obrotami

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez jacke rosinski » 16 lis 2010, o 22:05

chcialem porady odnosnie wolnych oborotow w golfie 1.6 aee silnik gdy jest nie rozgrzany chodzi prawidlowo jednak gdy zlapie temeprature 90 C to spadaja obroty do 600 ;/ co jest bardzo nie zdrowe dla mnie i dal silika bo porostu mruga kontrolka oleju.... POMOCY!!!! mozna jakos odomwym sposobem probowac to naprawic?
jacke rosinski
Berbeć

Postprzez michaal » 19 lis 2010, o 11:46

Ten silnik ma obroty biegu jałowego rzędu 650-700 obr/min. Było już to zresztą na forum
A co do oleju to trzeba sprawdzić ciśnienie oleju, i wtedy okaże się czy popsuty jest czujnik czy coś innego.
michaal
Badacz tematu

Postprzez Jacek Rosiński » 21 lis 2010, o 20:08

JA uwazam jednak ze w tych silnikach dzieje sie cos zlego. i uwazam tez ze te obroty nie sa prawidłowe. tym samochodem nie da sie jechac on poprostu zdycha.
jac
Jacek Rosiński
Czytacz

Postprzez terms » 23 lis 2010, o 12:41

Jacek Rosiński, najpierw poczytaj o tym silniku , druga sprawa nikt nie wie co masz pod maską , moim zdaniem żadna przepustnica sam swoją czyscilem 2 razy i nić to nie dawało krokowca tak samo wogole to obczaj sobie obroty na wskazaniu cyfrowym, a nie na tarczy obrotomierza są odpowiednie tematy ja to auto sam naprawiałem i wiem co nie co wkażdym razie jezdzi bez wiekszych napraw.
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe