1.6 vs 1.8

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pawel601 » 22 lip 2009, o 23:31

pablomed napisał(a):Bez przerwy tego typu tematy. Kolego glajdak, auto o mocy 75 koni lub nawet 90 koni nie może jechać w typowych warunkach czyli po płaskiej drodze z szybkością 200 km. Jest to niemożliwe, ale nie twierdzę że kłamiesz, tylko musisz rozsądnie pomyśleć czy licznik zawyża, czy patrzyłeś na niego "pod kątem". Chcesz wiedzieć ile jedziesz naprawdę - spraw sobie byle jaki GPS i ten ci pokaże prawdziwą prędkość.
Jeśli chcesz golfem III jechać po płaskiej drodze i z przeciętnym obciążeniem 200/h to musisz mieć silnik o mocy przynajmniej trochę ponad 100 koni. Czyli zwykły GTI albo turbodiesel 110 koni lub na chipie.

rośmieszyłeś mnie kolego tym postem:|

Chyba nie wiesz na jakiej zasadzie działa gps?

Ściaga Cie z satelity, jest to urządzenie które pokazuje Ci prędkośc racja ale jak jedziesz po równej nawierzchni.

Urządzenie odmierza Ci przebyta droge w czasie.

Ale kiedy byś jechał autem pionowo w dół na liczniku masz 100km/h a na GPS O km/h ;]
pawel601
Badacz tematu

Postprzez glajdak » 23 lip 2009, o 01:24

jak tam uważacie ja wiem ile jedzie ale jedno wam powiem bo ktoś tu pisał ze max 164 ja 164 robię bez trudu jak pojadę autostradą to wam pokarze wejdzie się na youtube tam są filmiki i popatrzcie ile leci golf 75KM
glajdak
Czytacz

Postprzez Imper » 25 lip 2009, o 10:27

pablomed napisał(a):Bez przerwy tego typu tematy. Kolego glajdak, auto o mocy 75 koni lub nawet 90 koni nie może jechać w typowych warunkach czyli po płaskiej drodze z szybkością 200 km. Jest to niemożliwe, ale nie twierdzę że kłamiesz, tylko musisz rozsądnie pomyśleć czy licznik zawyża, czy patrzyłeś na niego "pod kątem". Chcesz wiedzieć ile jedziesz naprawdę - spraw sobie byle jaki GPS i ten ci pokaże prawdziwą prędkość.
Jeśli chcesz golfem III jechać po płaskiej drodze i z przeciętnym obciążeniem 200/h to musisz mieć silnik o mocy przynajmniej trochę ponad 100 koni. Czyli zwykły GTI albo turbodiesel 110 koni lub na chipie.
zapakuj ten silnik do malucha to zobaczysz czy nie bedziesz mial 200 :lol: a tak na serio mysle ze ta dyskusja jest troche zbedna 1.8 w budzie mk3 potrafi dobid do 200 tylko szkoda ze licznikowego a to zmienia juz postac rzeczy niestety
Imper
Members

Postprzez PiJey88 » 26 lip 2009, o 13:10

1.8 75 kuca nie poleci 200, nawet nie ma takiej możliwości, jeśli oczywiście jest seryjny, nie mówmy o modzonych silnikach. Mój z trudem osiąga 200 na zegarach, a jest troszkę mocniejszy, wydaje mi się ze 1.8 90 KM też nie poleci 200. Pamiętajmy ze 200 na zegarach to około 190 w rzeczywistości.
Prawdziwym przekroczeniem bariery 200 km/h może się pochwalić jedynie posiadacz przynajmniej 2 litrów pod maską.
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe