1.8 ABS

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

1.8 ABS

Postprzez Champion's » 11 sie 2008, o 18:58

mam golfa III 1.8 typ silnika ABS problem polega na tym ze atko nie chce jezdzic na bezynie wogole nawet nie zapali problem znika na chwile czyli na jakies 100-200 kilometrow lub 2-3 dni kiedy odlacze akumulator na cala noc kiedy rano go podpinam dziala bez zarzutu na benzynie kazdy rozklada rece podaje inne powody a kiedy o tym mowie szczeka opada nie chce wymieniac pol silnika prosze o pomoc a i moge powiedziec ze po podlaczeniu akumulatora rano silnik pracuje idealnie zapala i wszystko jest ok oczywiscie do czasu POMOCY !!
Champion's
Czytacz

1.8 ABS

Postprzez prezesik » 13 sie 2008, o 02:14

możliwe, ze komputerek w autku szwankuje. Jak masz możliwość to przełóż od kogoś kompa (z takim samym silnikiem) i zobacz jak bedzie się autko sprawować. Z Twojego opisu widać, ze komputer potrzebuje częstego "restarta", czyli odłączenia klemy. Gdzieś na forum pisali, ze do komputera dochodzi jeden (chyba czerwony) przewód, który utrzymuje w nim pamięć. Przewód ten często chłopaki odcinali i podłączali pod dodatkowy przekaźnik, który załączał się dopiero po przekręceniu stacyjki, Stosowane to było z powodu błędów emulacji sondy lambda po założeniu LPG w autku - po zgaszeniu autka na LPG były trudności z odpaleniem go na PB, pomogło wtedy odłączenie klemy na kilka minut. Tak samo w Twoim przypadku założenie takiego wskaźnika powinno załatwić sprawę.

tu jest opis jak założyć: oczywiście ja tego nie podłączałem, więc co złego to nie ja :mrgreen:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +komputera
prezesik
Members

Postprzez Champion's » 14 sie 2008, o 22:41

mylsalem przez chwile zeby wymienic sade albo komputer tylko nie wim czy to cos da ???
Champion's
Czytacz

Postprzez KristoF » 14 sie 2008, o 23:03

ciekawe ze to sie dzieje w Golfie...wiem że fiat miał taka przypadłość,wybaczcie za porównanie.A może to rzeczywiście komp. Chyba najlepiej bedzie spróbować podmienić komputer na inny di ABSa jak mówi prezesso.
KristoF
Members

Postprzez Champion's » 14 sie 2008, o 23:58

wielkie dzieki za pomoc tak zrobie :mrgreen:
Champion's
Czytacz

Postprzez pablomed » 15 sie 2008, o 08:37

Champion's napisał(a):dziala bez zarzutu na benzynie
jeśli to oznacza że masz też instalajcę LPG, to jedź do gazownika, niech ustawi emulacje sondy na masę
pablomed
Members

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 09:08

ok bede musial sprubowac lapie sie juz kazdego sposobu aby tylko chcialo dzialac :roll:
Champion's
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe