Witam mam golfika 1991r. 1.8B 90KM 1puntkowy wtrysk. Mianowicie jak w temacie golfik po odpalaniu drugiego samochodu na kable nabrał wysokich obrotów ok. 1800/2000obr./min. Po zgaszeniu samochodu i odpaleniu problem znowu się pojawia. Dodam że był odłączany na kilka minut akumulator. Proszę o szybką pomoc.
GienTeI, Kolego rozłączyłeś aku i zresetowałeś ECU.Rozłącz aku na 20 minut,po tym czasie go podłącz,odpal (koniecznie na zimnym) i niech pochodzi do włączenia wentylatora (w tą pogodę to trochę potrwa),bardzo ważne nie dotykaj gazu,i nie włączaj żadnych odbiorników prądu.Po tym czasie ECU zaadoptuje się.
Może warto sprawdzić krokowca?? miałem podobny problem ale z 1.4 abd też jednopunkt też nabierał obrotów momentami do 2 tys . powodem był krokowiec po rozebraniu go styki w środku były zaśniedziałe
kolego benek może masz i rację .. dawał by jakieś oznaki przed skończeniem.. jeśli odpięcie aku nie pomoże warto jechać na komputer koszt ok 50 zł zależy gdzie i wiadomo co się dzieje
No witam ponownie kolego zrobiłem z tym resetem ECU jak pisaleś na chwilke obroty spadly, zgasiłem go i odpaliłem i dalej to samo. A jak obroty spadna dodam lekko gazu to znowu to samo i sie utrzymuja na 1800obr. . Więc czekam na kolejne sugeste. A tak apropo to jaki jest szybki sposób na sprawdzenie krokowca ?