Witam. Wczoraj w nocy coś Mój golf podczas jazdy zgasł i nie odpala. Po przeczyszczeniu kopułki i palca odpalił ale przerywał a później juz wcale.. Iskra jest paliwo też musi być bo świece były mokre. Silnik Tak jak w temacie 2.0 2E 8V Golf 3 GTI. Proszę o pomoc od czego zacząć i co sprawdzić?
Świat się wali w głowie się kręci wsiadasz w GOLFA a on pędzi...
podepnij pod vaga może coś pokazać . Jak nie chce odpalać może to być cewka zapłonowa . zobacz czy w białym wężyku co idzie do obudowy filtra nie ma benzyny jeśli jest to regulator ciśnienia paliwa do wymiany przpuszcza i ci go zalewa
Auto juz chodzi. przyczyna była pompa paliwa, ale cos sie dzieje jeszcze z przepływomierzem, ponieważ gdy jest podpięty to auto przerywa i gaśnie i dopiero przy 3 tys chodzi równo. po odpięciu chodzi normalnie ale słabo reaguje na gaz.. Więc co tu jeszcze może sie dziać?
Przepustnica jest czysta. Jutro pod mienie przepływomierz i zobaczę co sie bd działo. A jeszcze mam pytanko czy to może być wina słabego ciśnienia paliwa? Bo pompę nową miał mój kolega ale nie wiemy ile ona jest barowa bo na niej nie pisze.. widnieje tylko napis hart...
Sprawdziłem dzisiaj na innej pompie od 1.8T i dalej to samo... Niestety nie ma dzisiaj mechanika u Mnie na miejscu i nie mogę podłączyć sie pod Vaga ani podmienić przepływki.. Mam jeszcze pytanko gdzie podpina sie Gti pod vaga? bo u środku przy zapalniczce nie mam kostki