2.0 8V AGG zgasł podczas jazdy i nie odpala, brak iskry

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Górsky » 13 wrz 2011, o 20:46

Golf 3 2.0 8V AGG zgasł podczas jazdy i już nie odpalił. Nie ma iskry. Podmieniliśmy cewkę - bez efektu; następnie aparat zapłonowy, żeby halla sprawdzić - i znowu bez efektu. Co jeszcze należałoby sprawdzić?? Po podłączeniu do Polskiego Vaga w silniku nie wyświetla błędów.
Górsky
Czytacz

Postprzez pablomed » 13 wrz 2011, o 21:03

czujnik obrotów wału korbowego i przekaźnik 30 (choć nie jestem pewien czy bez sprawnego 30 będzie iskra czy nie, w moim 2E jest tylko wtryskiwacza przestają działać.) Aparat zapłonowy zmienialiście niepotrzebnie bo ten silnik ma iskrę przy niesprawnym czujniku halla, ale niema przy zepsutym czujniku wału korbowego
pablomed
Members

Postprzez killah » 14 wrz 2011, o 01:43

a jak ostygnie to będzie ci działał jutro bez zarzutu do czasu aż się rozgrzeje :D Marek wyjaśnił już sprawę.
killah

Postprzez Górsky » 14 wrz 2011, o 06:32

killah napisał(a):a jak ostygnie to będzie ci działał jutro bez zarzutu do czasu aż się rozgrzeje :D Marek wyjaśnił już sprawę.

nie działa wogóle, próbowaliśmy odpalać też na drugi dzień i nic...
Górsky
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 14 wrz 2011, o 07:43

a moze modul komfortu odlaczyl prad w sterowaniu silnika?? ja mialem cos takiego w poprzednim golfie podczas jazdy zgaslo mi auto rowniez wszystko wymienilem i nic to nie dalo a po zaciagnieciu do elektryka okazalo sie ze modul komfortu padl i wylaczyl wszystko
strzeliniasty
Members

Postprzez killah » 14 wrz 2011, o 12:20

Górsky napisał(a):
killah napisał(a):a jak ostygnie to będzie ci działał jutro bez zarzutu do czasu aż się rozgrzeje :D Marek wyjaśnił już sprawę.

nie działa wogóle, próbowaliśmy odpalać też na drugi dzień i nic...

nie twierdzę że jest to regułą ale chyba trollu jak mu padał czujnik położenia wału też miał tak jak ja. Jest generalnie mały problem bo kupować czujnik położenia wału za 150 zł po to by sprawdzać to trochę drogo. Może znasz kogoś kto pozwoli przełożyć sobie ?

temat przenoszę do działu silniki benzynowe.
killah

Postprzez Górsky » 14 wrz 2011, o 13:25

sprawa rozwiązana... Wymiana czujnika położenia wału pomogła i auto już jeździ :)
dzięki za pomoc :)
Górsky
Czytacz

Postprzez killah » 14 wrz 2011, o 15:19

typowa usterka 2.0 agg/ady.

temat zamykam
killah

- - -

Powrót do Silniki benzynowe