Jak w temacie, przepraszam za pytanie, ale jestem kompletnym laikiem:)
Nie wiem jeszcze dokładnie jaka to wersja tego silnika.
Tak na marginesie: jaka instalacje gazową polecacie do tego silnika?
Moderator: Moderator
dlatego napisałem że nie bardzo, a nie że nie można.noname_conek napisał(a):pablomed, poprostu 2E posiada wtrysk wielopunktowy ale nie sekwencyjny na tloki wali równo wiec wstawianie sekw encji poprostu mija sie z celem ale jak wstawisz taka instalacje to sie nic nie stanie poprostu przepłacisz
ponieważ zwykły gaz po puszczeniu pedała nie odcina dopływu lpg a sekwencja odcina dletego moze szarpać [ma to na celu zmniejszenie spalania]pablomed napisał(a):z tym wyjątkiem że nieco szarpie na wolnych obrotach na LPG
noname_conek napisał(a):ponieważ zwykły gaz po puszczeniu pedała nie odcina dopływu lpg a sekwencja odcina dletego moze szarpać [ma to na celu zmniejszenie spalania]
ale jesli wmontujesz gaz nie sekwencyjny to nie bedzie odciecia o to mi chodziłopablomed napisał(a):A odcięcie jest na benzynie w każdym silniku z wtryskiem
kurde moze on ma cos zle wyregulowane u znajomego sekw w 2E bdb sie spisujepablomed napisał(a):Piszę o wolnych obrotach.
no widzisz możliwe. Jeśli możesz to daj jakieś konkrety. Jakie elementy instalki gdzie zakładany. Sam mam ochotę w jednym autku sobie zmienić na sekwencję, a wstrzymywałem się dlatego że brak mi info praktycznych, prócz tego jednego nie znalazłem posiadaczy na necie z zagazowanym 2E.noname_conek napisał(a):kurde moze on ma cos zle wyregulowane u znajomego sekw w 2E bdb sie spisuje
bo wszyscy cicho siedzą bo sie wstydzą ze maja auto na gaziepablomed napisał(a):prócz tego jednego nie znalazłem posiadaczy na necie z zagazowanym 2E.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości