Mistrzu, ile kilometrow w rzeczywistosci ma przejechane Twoj golfik ?jesli ponad 150 tysiecy, to nawet polsyntetyku mu nie lej, tymbardziej ze auto masz na gaz . Ja mam golfa 1,6 pozalozeniu gazyu szlak trafil uszczelniacze zaworow i zaczal wpierdzielac olejwiec kupilem mobila polsyntetyk. Znajomy ktory sprowadzil mi to auto powiedzial ze do tak starych silnikow ktore juz przejechaly swoje km leje sie mineralne oleje bo sa gestsze. a syntetyk taki jak mobil 1 leje sie do silnikow nowych, wiec przeklinam , nie lej syntetyka, bo wyrzucisz kupe kasy w bloto i Cie szlak zacznie trafiac jak sie okaze ze po paru set km jezdziswz bez oleju. Taka opinia moja, ktora wpoili mi do glowy znajomy handlarz samochodow i sprzedawca w sklepie motoryzacyjnym i w pysk innych ludzi ktorzy maja starsze autka. Zrobisz jak uwazasz, ale mobil 1 sie nadaje do golfa 5ki a nie 3ki
chociaz widze ze moderator poleca mobila 1ke miedzy innymi ... a wiec ktorys z Nas Ci zle radzi. ja tylko mowie to co ja wlalbym do swojego na Twoim miejscu. Rób jak uwazsaz nie mowie ze chlopaki z forum nie maja racji ... moja osobista opinia. Pozdrawiam ...