Witam!
Jestem nowy na forum zwracam się z pewnym problemem, a więc:
Jestem posiadaczem golfa 3 gti 2.0 ADY tak jak w temacie odcina mi przy 5 Tyś obrotów jak wiadomo powinno być więcej chciałem to naprawić i podłączyłem pod komputer komputer pokazał błąd g40 co wskazywało na czujnik halla więc został zamontowany nowy aparat z działającym czujnikiem błąd został skasowany i dalej jest to samo jak skasuje na odpalonym to tnie do 6500tyś tak jak powinno być jak zgasze i odpale błąd wraca. Dodam, że sprawdzane były również ustawienie kół na znaki, zapłon na zero, sprawdzona cewka, czujnik położenia wału jest nowy ktoś kto miał tego golfa zaizolował przewody do kupy nie tak jak powinno być i byl polutowany jest wstawiony nowiutki ze sklepu. nie wiem co to może być przejścia i napięcia w przewodach są wszystko jest tak jak powinno był podstawiany nawet drugi sterownik i dalej jest to samo proszę o jakąś poradę. I mam pytanko jak wypnę halla to odpale jak wypne czujnik położenia wału już nie tak powinno być ? Proszę o szybką odpowiedź bo juz z miesiąc się z tym męczę Pozdrawiam!