Alternator czy rozrusznik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez bemo24 » 6 lis 2008, o 13:18

Witam mam problem z odpaleniem Auta.wczoraj jak odpalalem auto to ciezko miał Odpalic tak jak by pradu nie dostawał! teraz moje pytanie jest takie co to moze byc czy to rozrusznik czy alternator, dodam ze jak odpalałe mgo wczoraj to krecil ale nie chciał załapac i tak cieżko mial odpalic.. jesli to alternator to czy sam to zorbie? zapewne szczotki poszły.!

Widze ze nikt nie zna sie na tym!!! co za pech!!!

no ale napisze dziś wykreciłem rozrusznik i okazało sie ze jest dobry i na ktrótko chodzi, no ale jak wkreciliśmy go to niestety juz nie działał... stacyjka przekrecam i cisza zero reakcji
Ostatnio edytowano 9 lis 2008, o 17:55 przez bemo24, łącznie edytowano 1 raz
bemo24

Postprzez Allwall » 6 lis 2008, o 23:17

no a moze akumulator? przeciez jak nawet nie kreci to prądu moze nie miec, mógł sie rozładowac, miałem tak u siebie, działał a nastepnego dnia był rozładowany
Allwall

Postprzez Fasol » 6 lis 2008, o 23:22

akumulator raczej nie... alternator tez bym raczej zostawił w spokoju ... dziwna sprawa... może problem tkwi po stronie dawki paliwa ? problem polega na tym ze kreci kreci i nie chce odpalic ? czy po prostu brakuje mu prądu do rozruchu ?
Fasol

Postprzez bemo24 » 6 lis 2008, o 23:28

Fasol napisał(a):akumulator raczej nie... alternator tez bym raczej zostawił w spokoju ... dziwna sprawa... może problem tkwi po stronie dawki paliwa ? problem polega na tym ze kreci kreci i nie chce odpalic ? czy po prostu brakuje mu prądu do rozruchu ?

Brakuje mu pradu w rozruchu wczoraj miał ciezko odpalic a dzis ujnia zero reakcji przekrecam kluczykiem i sero siwatla przygasaja kontrolki delikatnie... tak jak by pradu niedostawał
bemo24

Postprzez strzeliniasty » 6 lis 2008, o 23:57

ja mialem taki sam problem najpierw wymienilem elektromagnez, szczotkotrzymacz i bendix auto odpalilo 2 razy a za 3 juz nie, rozrusznik strzelal prykal na krotko tez nie odpalal okazalo sie ze akumulator padl i to doslownie w ciagu 30 minut. u mojej dziewczyny odpalil pojechalismy zatankowac i na stacji juz lipa.
strzeliniasty
Members

Postprzez czepi » 7 lis 2008, o 00:11

oj wydaje mnie się że to akumulator dokończył już swego żywota... piszesz że wyciągnęliście rozrusznik i szedł.... nawet jeśli zasilaliście go z tego akumulatora to szedł on bez obciążenia... a pod obciążeniem potrzebuje więcej mocy i aku już nie wydala... piszesz że przygasają kontrolki... zegar pewnie się zeruje... mi to wygląda na aku... spróbuj odpalić od kogoś ale odłączając swój aku... myślę że powinno się wtedy wyjaśnić... pozdro
czepi
Members

Postprzez bemo24 » 7 lis 2008, o 00:15

czepi napisał(a):oj wydaje mnie się że to akumulator dokończył już swego żywota... piszesz że wyciągnęliście rozrusznik i szedł.... nawet jeśli zasilaliście go z tego akumulatora to szedł on bez obciążenia... a pod obciążeniem potrzebuje więcej mocy i aku już nie wydala... piszesz że przygasają kontrolki... zegar pewnie się zeruje... mi to wygląda na aku... spróbuj odpalić od kogoś ale odłączając swój aku... myślę że powinno się wtedy wyjaśnić... pozdro

Czepi z tego co sie dowiedziałem od KOLEGI FASOL to rownieszmi powiedział ze aku padl na dobre i nie ma siły bujnać rozrusznika, jutro sprawdze z podmianko i zobacze co bedzie jaka reakcja. napisze jutro czy to aku..

dzieki za odp

Pozdro bemo 24
bemo24

Postprzez strzeliniasty » 7 lis 2008, o 00:17

dokladnie kontrolki przygasaja, zegar przebiegu dziennego sie zeruje, zegar czasowy wskakuje na godz 12.00, radio sie resetuje,
strzeliniasty
Members

Postprzez bemo24 » 7 lis 2008, o 00:26

strzeliniasty napisał(a):dokladnie kontrolki przygasaja, zegar przebiegu dziennego sie zeruje, zegar czasowy wskakuje na godz 12.00, radio sie resetuje,

musze Ci powiedziec ze nic sie nie zeruje tylko kontrolki delikatnie przygasaja
bemo24

Postprzez Fasol » 7 lis 2008, o 09:59

bemo24, daj znać jak zrobisz podmiankę :)
Fasol

Postprzez bemo24 » 7 lis 2008, o 10:30

Fasol napisał(a):bemo24, daj znać jak zrobisz podmiankę :)

Zjem i polece szybko podmiankie zorbic i dam snac..ale mam jakis lęk ze to też nie pomoże :cry:
bemo24

Postprzez Fasol » 7 lis 2008, o 10:40

jak morze nie pomoże to pomoże może las :P hehe sprawdź,wydaje mi się że powinno być wszystko ok ! :super:
Fasol

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe