anglia golf padl

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

anglia golf padl

Postprzez qucz » 26 cze 2008, o 14:42

Witam,jestem tu nowy jakis czas temu kupilem golfika 1.6 z gazem monowtrysk auto chodzilo bez zarzutu porobilem w nim paski,swiece rozrad,pompe wodna,plyny oleje.itd przed wyjazdem do angli dojechalem na meijsce i co sie okazalo auto zaczelo pić poprostu benzyne spalanie wynosi tutaj 10 f czyli na nasze 9 litrow paliwa robie w 50 km tragedia funty uciekaja a praca stoi... moze ktos moze pomoc co jest przyczyna dodam ze auto na gazie ładnie chodzi jest dynamiczne jazda jest stabilna niestety na benzynie autem dusi z rury leje sie czarne paliwo tzw chlapie nie musze dodawac jak smierdzi a przy okazji na zimny silniku jak jest ssanie przy gwaltownym dodoNIU GAZU DYMI ogolnie autem szapie dopiero po przejechaniu ok 100-200 metrow jazda jest w miare mozliwa,niesttey dalej przytyka i smierdzi a spalanie mnie dobija ,dodam ze sonda lamda wymeiniona wpolsce ,kable,kopulke sprawdzalem nie peknieta styki ok,swiece ngk 3 nowe zgupialem
ostanio wytargalem caly wtrysk wymylem benzyna ale wogole nic pomoglo moze ktos mial takie objawy ?jak odkrecilem swiece to z cylidrow smierdzialo paliwem czyli tam stoi zalewa ,prosze o pomoc bo autko super sie spisalo niestety cos benzyna nawalila,problemy typu 700 obrt ,czasem gasniecie jak czytalem u innych tez u mnie wystepuja czy nagle skoki obrotow ale to sporadycznie,najgorzej ze to spalenia porostu widac jak wskazowka w oczach opada,wszystko szczelne,rura ucieka....:(prosze o pomoc!!! na mechanika tu nie mam naprawy 100-200 funtow min..
qucz
Berbeć

anglia golf padl

Postprzez Cysiu_NS » 26 cze 2008, o 18:58

najlepiej by bylo go sprawdzic pod zlaczem diagnostycznym ale jak mowisz w angli nie bardzo masz jak a moze to byc poprostu za duza dawka paliwa ktora steruje komputer
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez marko1967 » 26 cze 2008, o 19:09

Cysiu_NS napisał(a):a moze to byc poprostu za duza dawka paliwa ktora steruje komputer
może poprostu wystarczy zrobić reset kompa odłącz kleme od aka na jakiś czas i może wszystko wróci do normy czego życze bo na obczyźnie zawsze trudniej pozdrawiam :-)
marko1967
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe