Aparat zapłonow 96-97

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Aparat zapłonow 96-97

Postprzez Progresiv » 23 wrz 2008, o 19:48

Witam zakładam ten temat bo widziałem ze pare osob po wymianie aparatu zapłonowego w swoim mk3 narzekało na falujące obroty i gaśnięcie silnika. Byłem kilka dni temu w autoryzowanym warsztacie VW&audi w Piekarach Śl. i tam mi właściciel zakładu (mechanik) wytłumaczył ze kupując aparat zapłonowy nieoryginalny (boszowski zamiennik) za bagatela 590zl :shock: nie jest sie wstanie wyregulowac zapłonu trzeba zakupić oryginalny MM . Ja prywatnie o tym nie wiedziałem.

Dowiadywałem sie jak to wygląda w golfikach po 96 roku tam sa montowane magnetiMareli które kosztują około 1390zl brutto to juz wogole mnie załamało, ale jestem dociekliwym osobnikiem i znalazłem szrot w którym bez problemu można kupić czesci elektryki do naszych golfów, gdzie aparat z MM kosztuje 200zl w dobrym stanie.

Może ten temat jest troszkę wyciągnięty z wiadomo skąd ale mam nadzieje ze ktoś o tym nie wiedział i już wie.

Moze ktos ma jeszcze ciekawsze info na ten temat niech sie podzieli wiedza nie boli:]

Pozdrawiam Progresiv
Progresiv
Berbeć

Aparat zapłonow 96-97

Postprzez marko1967 » 23 wrz 2008, o 20:46

Progresiv, pamiętaj że to Ty jesteś klientem i taki mechanior mówi Ci to co ty chcesz usłyszeć lub nie jeżeli by tak było że na pdróbie nie można ustawić zapłonu lub czego innego to te nie orginalne cześci nie miały by bytu zgodze się z tym że dana część może nie mięć tak długiej żywotności moje zdanie jest takie że ten mechanik już nagrywał sobie kilenta z którego nieżle sksauje i aby ów kilent nie zaczoł kupować tańszych części a mechanior nie stracił pracy pozdrawiam
marko1967
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe