Auto Gaśnie RATUJCIE o juz szkoda mi kasy wywalać

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez DOMINIKDOM » 31 gru 2010, o 21:08

Pod obudową filtra powietrza znajduje się ten filtr. Poznasz go po dwóch żółtych przezroczystych przewodach. Oczywiscie mówimy o silniku 1,4 ABD (jednopunktowy wtrysk) nie pamiętam dokładnie jak jest w wersji AEX. :-/
żadna renia nie dogoni Volkswagena

;)
DOMINIKDOM
Berbeć

Postprzez Lukasz_golf_1,4 » 1 sty 2011, o 22:49

mam ten sam problem ale niestety niezależny od wilgoci czy jakiś kałuż po prostu silnik jechał aż milo i nagle sru obroty do 0,9 tysia i po dodaniu gazu spadał niżej aż zgasł z kolei na tym jałowym chodził ok nie falował ani nic cały czas równo po jakimś czasie znowu reagował na gaz i chodził ok, problem zdarzał się coraz częściej aż dzisiaj odpalam go na sekundę i gaśnie
wymieniłem:
kopułkę-nic, cały wtrysk z silnikami krokowymi-nic, komputer-nic, cewkę-nic

iskra jest paliwo podaje normalnie i za chiny nie wiem co jest nikt mi nie może pomóc
jutro sprawdzę ten filtr węglowy bo to ciekawy pomysł i zajmę się wymianą instalacji elektrycznej może tam tkwi problem w końcu samochód ma już 17 lat :cry:
by golf
Lukasz_golf_1,4
Czytacz

Postprzez mani51 » 1 sty 2011, o 22:55

to jeszcze sprawdź czujnik halla
mani51
Members

Postprzez makowek89 » 5 sty 2011, o 20:41

Ja miałem tez taki problem lecz szybko go sie pozbyłem.
Była to cewka i miała w taki miejscu przebicie ze nie było to zauważalne.
Po wymianie cewki nawet jak umyje silnik i obficie zaleje go woda to pali na szczałą ;)
Pozdrawiam
makowek89
Berbeć

Postprzez Lukasz_golf_1,4 » 12 sty 2011, o 00:39

adrian-88 napisał(a):Dzięki popróbuje waszych rad od jutra się za to wezmę bo dziś już nie mam czasu. Jak pomoże to dam znać co i jak było ;-)

nie wiem jak u ciebie ale ja sie już pozbyłem problemu po 1 zmieniłem benzyne (była trochę felerna wlałem 98) po 2 i co najważniejsze wyciągnąłem moduł sterujący zamkiem centralnym pisałem już o tym ( http://www.golf3.pl/topics4/silnik-przygasa-vt29889.htm ) i poprawiłem wszystkie luty co najmniej 3 nie trzymały
by golf
Lukasz_golf_1,4
Czytacz

Postprzez daro30j » 14 sty 2011, o 11:43

Witam miałem ten sam problem postąpiłem jak ty wymieniłem wszystko ale nie pomogło dopiero po zaizolowaniu złączki z sondy lambda problem znikł od tamtej por jest ok :-D
daro30j
Berbeć

Postprzez adrian-88 » 18 cze 2011, o 14:55

Witam ;) a jednak stary dobry mechanik ktory znał auto od samego poczatku znalazł przyczynę ;) był to kabel od zapłony i był walnięty na wejściu na świecę założył stary i powiedział że do jesieni problem z głowy i faktycznie jak narazie odpukać pada nie pada wilgoć i auto pali odrazu ;) pozdrawiam :super:

[ Dodano: 2012-01-27, 13:55 ]
Witam a co do tego gaszenia auta na wilgoci to nie był kabel tylko cewka zapłonowa była popękana i trzeba było ja tylko po prostu wymienić także najlepiej jest dobrze sprawdzać ;) pozdrawiam ;)
adrian-88
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe