ludzie o czym wy piszecie kolego jak jedziesz i auto wchodzi na obroty ale nie przyśpiesza to nie masz sprzęgła. zaciągni ręczny wbij 2 i pociągni go na sprzęgle zobaczysz że to sprzęgło.
tylko jak jadę i dzieje się to jak auto już jest na 4 biegu i jest to sprzęgło bo pod górkę jak dam 4 to obroty idą a auto się nie rozpędza powyżej 3 tyś
dużo jest roboty z tym sprzęgłem bo do mechanika mi się nie chce dawać
sporo bo trzeba wyjąć skrzynię biegów żeby sprzęgło zmienić. Opisy są na różnych forum. Robota raczej dla dwójki osób i pomocny byłby kanał lub chociaż wyższe kobyłki.
a nie da się cofnąć no kanału nie mam będę musiał się pod auto legnąć ale dam rady jak wymieniłem w sierra to też mam nadzieje ze wymienię w golfie
[ Dodano: 2009-09-01, 10:49 ] też jedni gadali ze trzeba wycentrować sprzęgło jakimś narzędziem jak to się robi jak tego nie mam to skrzynie wsadzę bez centrowania
jak spradaja sprzegło to w komplecie zawsze jest tzw ustalator tarczy. plastikowy krążek z dużym sutem . a u ciebie sprzegło moim zdaniem sie napewno ślizga czytajać twój problem. a jak sie zachowuje na 5tym biegu...