Autogaz w Krakowie - GDZIE??

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Simon84 » 5 cze 2008, o 11:04

Witam

Postanowilem zagazowac mojego Golfa. Chcialbym prosic o porade gdzie w Krakowie warto zalozyc gaz.
Na pierwszym miejscu jakosc i fachowosc na drugim cena.
Ja osobiscie zastanawiam sie nad trzema zakladami,moze ktos o nich cos slyszal:
1) "Gazik" - samochodowe instalacje gazowe ul. Hamernia 4,(kolo Armii Krajowej) 1600zł

2) AC MOTO SERWIS ul. Żmujdzka 23(kolo al. 29 list) 1500-1600zł

3) Fugazi ul.Lindego 5(kolo balickiej) 1850zł(sporo,ale montuja gaz od 1993,wiec doswiadczenia troche jest)

bardzo prosze o opinie i ewentualne propozycje innych miejscowek, a takze na co zwrocic uwage przy instalacji. Prosze zwlaszca o opinie osob z silnikiem takim jak moj, ktorzy na gazie pare tysiecy juz zrobili:)aha i jakiego spalania sie spodziewac.

Z gory dziekuje za pomoc

Pzdr
Simon84
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 5 cze 2008, o 18:14

może ci miejsca nie wskaże bo jestem z Bydgoszczy ale mogę ci powiedzieć jedno

abyś nie narzekał na lpg to przed instalacją musisz sprawdzić czy na pb pracuje idealnie i
wymienić takie rzeczy ja filtr powietrza jeśli potrafisz ocenić czy kable świece i kopułka są zurzyte to też

ja osobiście uważam ze dobrze wymienić uszczelki na dolocie <jeśli posiadasz to gumową podstawek przepustnicy i uszczelka na kolektor a głowice >

dobrze by było gdyby ci ktoś na vagu sprawdził auto

a jeśli ciekowi cię dlaczego to powiem ci ze jeśli będzie coś nie tak to gaziarz nie będzie na co miał zwalić złe działanie gazu

to co napisałem to dość pesymistyczne a może i fachowe podejście do instalacji lpg, wielu tu sie znajdzie co mnie skrytykuje i powiedzą nie baw sie w pierdoły tylko zakładaj

oczywiście ja sie zgadzam bo może i bez tego co napisałem auto będzie śmigać super a jeśli nie to co? będziesz sie zastanawiał co nie tak a tak będziesz wiedział ze to tylko instalacja lpg

i powiem ci jedno gnaj gaziarzy zęby instalacja była estetyczna i solidnie zrobiona, zęby wąż z gazem miedzy reduktorem a mixerem była jak najkrótsza i by korkowiec był blisko reduktora

a polecam do tego silnika ecu lpg bingo m

bo bodajże twój silnik to abs ,kupel ma taki i bingo i sam mu osobiście regulowałem gaz i cacy działa spalanie 8-8,5 na tasie a 9-10 miasto

silniczek działa ok on zrobił 11tys na lpg
dziabi3
Members

Postprzez Simon84 » 5 cze 2008, o 18:31

Witam

Dziekuje za rade. Silnik pracuje bez zastrzezen, wiec wydaje mi sie ze powinno byc wszystko ok. 6 tysiecy temu mial wymieniony olej wraz z wszystkimi filtrami.A co powiesz o instalacji londirenzo bo taka mi proponowali??
Simon84
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 8 cze 2008, o 00:46

powiem ci tak sama instalka ok

ale ja sie spotkałem z instalatorami c ją założyli do golfika i nie mogli uzyskać spalania mniejszego niż 16 litrów

proponuje bingo i tomasetto

wiec wszystko zależy od instalatora
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe