Benzyna szalejące obroty a na gazie równiutko 800 o.O

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez PabloSBT » 16 gru 2009, o 17:23

Mam kolejny problem tym razem z obrotami gdy odpale samochód na benzynie to obroty szaleją musze trzymać na gazie żeby nie zgasł :( Dzisiaj mi zgasł samochód jak wychodziłem z pracy i nie chciał odpalić ;| migała kontrolka oleju, wkońcu samochód odpalił ale obroty stały na 200 ;| i szarpało nim jak mi sie przełączył na gaz wszystko elegancko chodziło ale u mnie jest tak że silnik musi sie nagrzać na 12 stopni i musze przekroczyć obroty 2000. jak odłącze akumulator i podłącze jeszcze raz wszystko pracuje równiutko i na benzynie i na gazie ale jak samochód postoi kilka godzin to problem powraca czy ktos wie o co kaman ??
PabloSBT
Members

Postprzez marcinkoz2910 » 16 gru 2009, o 17:33

PabloSBT, poczytaj na 4um było już o tym

jak na gazie pracuje to wykluczas prawie wszystko: silniczek, czujniki, przepustnicę.... itd.

Jedynie coś z zasilaniem paliwa:

--> Filtr paliwa
--> uszkodzone przewody
--> pompa zatarta paliwowa
--> wtryskiwacz paliwa
marcinkoz2910
Members

Postprzez PabloSBT » 17 gru 2009, o 19:54

i tu zonk nic z tych rzeczy które napisałeś sie nie popsuło :P byłem u gazownika bo niedawno gaz zakładałem i stwierdził że jakiś błąd komuter odbiera jak jeżdże na gazie i mam jechać do nich w weekend jak załatwią jakieś oprogramowanie resetujące komputer czy cos, bo jak juz pisałem gdy odłącze akumulator i podłącze ponownie wszystko działa jak trzeba problem natomiast sie pojawia po kilku rozruchach lub po dłuższym postoju o.O
temat do zamknięcia :-)
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe