Bierze olej i płyn ale jest suchy, bez musztardy...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez maxley » 23 sie 2010, o 18:35

Niedawno zauważyłem że mój Golfik bierze olej i płyn chłodniczy. Nie jestem w stanie stwierdzić ile tego oleju bierze bo dopiero dwa razy dolewałem (po ~pół szklanki).
W zeszłym roku wymieniałem uszczelkę pod głowicą, klawiaturą...
Nie mam musztardy pod korkiem, nie dymi na ciemno (dzisiaj na przeglądzie diagnosta tak dla ciekawości sprawdzał szczelność układu i normy spalania i... był pod wrażeniem że jest tak dobrze)
Nie wiem co może mu być...
maxley
Czytacz

Postprzez DJ_DARCO » 23 sie 2010, o 23:18

a podczas wymiany uszczelki pod głowią pofatygowali się żeby wymienić uszczelniacze na zaworach?? a co do płynu to sprawdź korek od zbiorniczka, może przepuszczać
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
DJ_DARCO
Czytacz

Postprzez kermid » 24 sie 2010, o 11:28

Mogę się założyć ze ci cieknie gdzieś z okolic uszczelki od głowicy,dobrze ją sobie obejrzyj ze wszystkich stron.Ja mam to samo uszczelka nowa ponad rok temu zakładana a i tak olej mi się z pod niej sączy,szczególnie luknij z tyłu głowicy.Póki nic się nie dzieje z silnikiem,nie zostawiasz plam na ziemi,ani nie musisz dolewać znacznej ilośći oleju lub wody to ja bym olał temat,po prostu kontroluj poziom co jakiś czas.
kermid
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe