blokada przed osiagnieciem maksymalnej predkosci ????

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez jabolo » 19 sty 2008, o 20:48

Witam odwiedzilem ostatnio mechanika poniewaz mam problem z rozwinieciem predkosci golfem 1.6 75 km. poniewaz maks. pred. to 160 z trudem osiadana strasznie wolno sie rozpedza na 5 biegu .Mechanik u ktorego bylem powiedzial ze pewnie ma jakąs blokade dlatego przy tej predkosci juz nie reaguje na wciskanie pedału przyspieszenia a jest jeszcze co wciskac . Co sądzicie o wypowiedzi mechanika???? jakie moga byc inne przyczyny ??
jabolo
Berbeć

Postprzez Imper » 19 sty 2008, o 21:17

blokada w golfie III???? pierwsze slysze ja mam takze golfa 1.6 75KM i co prawada 5 bieg to super dynamicznych nie nalezy ale do tych 180 dobije po dosc sporym odcinku hehe mysle ze moze byc tak ze Twoj golf juz wiecej nie moze jedyne co to pod pedalem gazu masz taki ogranicznik a o blokadach elektronicznych nie slyszalem jeszcze :-| :-| :-|
Imper
Members

Postprzez jabolo » 19 sty 2008, o 22:21

nie no ogranicznika pod pedalem nie mam a moze ktos mi powiedziec co oznacza oznaczenie na silniku WWO i numer silnika no i co moze byc przyczyna ze tak słabo sie buja na 5 biegu????
jabolo
Berbeć

Postprzez Imper » 19 sty 2008, o 22:40

ale to oznaczenie jest pod wycieraczkami w takim pustym prostokkatnym polu przy oslonie na podszybiu?? tam jest jakis numer seryjny czy cos takiego nie pamietam dobrze a co do przyczyn to mozesz miec juz katalizator do dupy ogolnie silnik moze byc zajechany juz moze...
Imper
Members

Postprzez tomas83 » 20 sty 2008, o 11:55

mój też ponad 160 już nie chce iść. blokady nie ma. ja mam tylko odcięcie przy 6,5 tys obr/min ale tam wskazówka nigdy na piątce nie dojdzie. spróbuj go na czwórce przegonić na maxa i zobacz czy obrotomierz stanie tam gdzie sie zatrzymuje przy 160 na piątce.Większość 1,6 nie chce iść ponad 160. Niektórzy mają jakoś lepiej zachowane egzemplarze i nie są zajechane to udaje im sie ponad 180 pociągnąć .

[ Dodano: 2008-01-20, 10:58 ]
a ile tyś. ma już wylatane ten twój golfik? ja mam jakoś 203tys.
tomas83
Czytacz

Postprzez dziewica3 » 20 sty 2008, o 15:28

blokad zadnych nie ma ma jedynie odciecie zaplonu zeby sie silnik nie rozpadl a moj 1.4 to 170 jeszcze sie kreci aledlugo musze go bujac i mam cos nie tak bo ma jakies przymulenie i jakjade to takjak by go zalewalo nie wiem dlaczego bylem na komputerze ale nic nie wykazako moze ktos mial taki problem to niech da znac
ale na prywatna wiadomosc z gory dziekuje
dziewica3
Berbeć

Postprzez Imper » 20 sty 2008, o 18:56

ja proponuje na jalowym biegu wlaczyc cyfrowy obrotomierz i sprawdzic do jakiej ilosci dojda Ci obroty silnika. ja w swoim sprawdzalem i doszedl do 5900obr. a obrotomierz mam wyskalowany na 6500obr. jak jakde 180km/h mam z 5600obr. cos kolo tego
a teraz jak sie wlacza ten obrotomierz... otorz pojawi sie on w miejsce licznika kilometrow wiec:
- wciśnij przycisk do kasowania kilometrów i go trzymaj
- następnie włącz, wyłącz i ponownie włącz zapłon
- teraz zwolnij przycisk do kasowania kilometrów. Pojawi się cyfra "1".
- przyciskaj przycisk do kasowania kilometrów, aż pojawi się cyfra "7".
- uruchom silnik
pozdrawiam ;-)

[ Dodano: 2008-01-20, 17:57 ]
po przekroczeniu maks. obrotiow wyranie odczujemy takie chwilowe zmulenie cofna sie obroty i znow zacznie dobijac
Imper
Members

- - - Sktuteczne i bezpieczne treningi personalne we Wrocławiu - www.egobody.pl

Powrót do Silniki benzynowe