BLOS

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

BLOS

Postprzez kojotAR » 19 lut 2008, o 13:00

Witam wszystkich,
Po mału przymierzam się do montażu LPG i w związku z tym mam takie pytanie: czy ktoś z Was ma u siebie instalację z BLOS'em(gaźnik gazowy)?
Słyszałem wiele opini na temat przewagi BLOS'a nad tradycyjnym mikserem i zastanawiam się czy można takie urządzenie założyć do silnika 1,4l i jak to wpływa na jazdę i ewentualne koszty przy montażu?
Jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o radę.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Ps.jeśli temat był już wcześniej poruszany to przepraszam ale w wyszukiwarce nie znalazłem...

Pozdro dla wszystkich
kojotAR
Czytacz

BLOS

Postprzez sztolpi » 23 lut 2008, o 22:50

Moge pomoc w ten spob, ze przekaze co o blosie slyszalem. podobno dzieki niemu nie tracisz mocy na gazie ale wiaaze sie to z niewielkim wzrostem spalania gazu. cana istalacji z gazem i instalacji z blosem jest bardzo zblizona poniewaz nie bedziesz mial zamontowanych centralek typowo wtryskowych tylko zwykla. Podobno czasem sa problemy z przegladem takiej instalacji ale podobno to maly klopot, kwestia silniczka krokowego ktory jest na miejscu ale jest odlaczony... Mam nadzieje ze choc troche pomoglem. Napisalem co slyszalem i przepraszam ze bledy i pomylki fachowcow LPG. Pozdro...
sztolpi
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe