Brak pelnej mocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Brak pelnej mocy

Postprzez grzel » 24 sty 2010, o 13:15

Samochod od pewnego czasu zachowywal sie bardzo dziwnie . Zaczelo sie od tego ze odlaczyla mi sie w czasie jazdy sonda lambda (wtyczka) i strasznie szarpal gasl itd .. pozniej gdy podlaczylem wtyczke czasem i tak zachowywal sie podobnie tak jakby chodzil na pol gazie .. teraz to jzu w ogole masakra silnik chodzi bardzo dobrze ale cos sie dzieje nie wiem z czym z gaznikiem czy co ze ma poprostu tak jakby polowe mocy ... wymienilem swiece wszystkie 4 ale poprawy narazie nei widac prosze o pomoc

PILNE :(
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Brak pelnej mocy

Postprzez PaNdA » 24 sty 2010, o 16:41

co to znaczy ze chodzi na pół gazie? :-> niereaguje na pedał przyśpieszenia... z opóxnieniem działa...niewkręca się na obroty...brak mocy przy podjeździe na wzniesienie>??? pali normalnie w zime? wchodzi na ssanie?? trzyma obroty??? opisz jaśniej kolego ;-) pozdro
PaNdA
Czytacz

Postprzez grzel » 24 sty 2010, o 17:07

dziala z opoznienieniem i do tego jest poprostu slabszy czasem na poczatku bylo tak ze trzymam pedal w 1 miejscu a nagle auto zaczyna dzialac normalnie i wskakuje na swoj normalbny tryp i od razu samo przyspiesza przy tym samym polozeniu pedalu gazu halasuje bardzoi dziwnie silnik chodzi rowniutko spalanie zapewne wieksze
dodam ze wymienilem swiece sprawdzilem paluchy od kopulki gary tez prawdopodobnie chodza dobrze bo jak wyjmowalem paluchy to byla slyszalna reakcja silnika
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Postprzez PaNdA » 24 sty 2010, o 22:45

kolego ja na początek sprawdziłbym zapłon jedz do mechaniorów niech ci sprawdzą cza zapłon nie jest opóźniony, druga sprawa na kompa czy wszystko wpoządku z lambdą i dawkowaniem paliwa 8-) pozdro
PaNdA
Czytacz

Postprzez large88 » 11 lut 2010, o 01:24

niewiem czy wyjasnil sie problem jesli tak to opisz ja dzisiaj mialem to samo jak otworzylem maske i przygladnielem sie wszystkiemu dokladnie doszedlem do tego ze mialem lekko odlaczona wtyczke od silnika krokowego wcislem ja na maxa i wszystko powrocilo do normy...:) jeszcze tylko musze cos zrobic z spalaniem bo przy silniku 1.8 gt pali mi 11-12 litrow...:\ tak mysle nad sonda...
large88
Berbeć

Postprzez gregorek35 » 13 lut 2010, o 00:42

podpięcie pod VAG, skasowanie błędów (jak była sonda odpięta sterownik na pewno wywalił błąd Sondy Lambda) może pomoże, na pewno nie zaszkodzi. :-)
gregorek35
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe