brak przyszpieszenia

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

brak przyszpieszenia

Postprzez VW3 » 14 mar 2009, o 15:10

Witam , pisze do was bo mam problem z moim golfem 1.6 gt, problem polega na tym ze auto czasem mi jakby nie ciagnie tak jak robi to normalnie.. :/ bez wzgledu na pogode.. i zdarza mi sie to praktycznie na kazdym biegu. poprostu ma momenty ze przy 3-4 tys nie zapie..:) dodam ze jestem po wymianie wszystkich filtrow ,oleju. Bylem niedawno zapytac mechanika to wstepnie mowil ze moga to byc swiece, co o tym sadzicie? moze znacie inna :!: przyczyne. z gory dzieki.

[ Dodano: 2009-03-16, 00:08 ]
Dzieki za zainteresowanie moim postem:/
VW3
Czytacz

brak przyszpieszenia

Postprzez hgboss » 27 mar 2009, o 05:33

Sprawdź przepływkę-najlepiej przełożyć ze sprawnego golfa, kable wys napięcia czy nie mają przebicia...

Ja mam podobny problem, tyle że w vr6, doczytałem wczoraj że może to być też wina cewki...więc może i u Ciebie coś z nią nie tak??
hgboss
Berbeć

Postprzez SotoM » 27 mar 2009, o 10:49

na początek sprawdźcie czy nie wystepuje jakaś nieszczelnić na drodze powietrza za przepływomierzem do przepustnicy.np: odma silnika(moze tamtedy łapać lewe powietrze)i przepływka głupieje...nie wie jak ma liczyc powietrze
Mój były SotoMoVWóz