Brak ssania

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Brak ssania

Postprzez PaNdA » 19 lis 2008, o 22:27

Wymieniłem silnik krokowy,czujnik temperatury,filtr paliwa i zresetowałem komp. Bingo ssanie jest ale na drugi dzień rano już ssania nie ma POMOCY pozdro.Po całonocnym resecie ssanie sie pojawia ale nie po rozruchu bez wciśnięcia pedału przyśpieszenia muszę lekko dać gazu to wskoczy na ssanie no i na drugi dzień znowu niema ssania. Próbowałem różnych sposobów...min. odłączenie wtyczki od czujnika temp. podczas pracy silnika gdzie normalnie obroty powinny wzrosnąć a tu nic czyli to niejest wina czujnika :kwasny: Dziwi mnie jednak fakt że ssanie sie pojawia po resecie jak lekko w czasie rozruchu "dam gazu" :shock: może coś z przepustnicą?...W każdym razie wygląda to tak że po resecie ssanie jest przez jeden dzień!!! :cry: A jak silnik ma swoją odpowiednią temperature czyli ok 90stopni to pali na dotyk i jest wszystko ok :-/ Prosze o rade jakiegoś prawdziwego fachowca co się z tym spotkał bo narazie niema minusowych temperatur jakoś pali jak przyjdzie -20 to golfik "klenie" i zostanie stać na mrozie :cry: :cry: Pozdrawiam dziękuje!!!!!!
PaNdA
Czytacz

Brak ssania

Postprzez marcinkoz2910 » 24 lis 2008, o 08:24

PaNdA, jedno pytanie na początek jak masz silnik zimny to ile pokazuje ci obrotów na zegarach?
marcinkoz2910
Members

Postprzez PaNdA » 25 lis 2008, o 17:54

To jest tak po zapaleniu jakieś 200-250 ale gaśnie i musze trzymać noge na gazie żeby sie troche rozgrzał :-( :-(
PaNdA
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 25 lis 2008, o 19:42

PaNdA, poczytaj kolega ma podobny problem i ja mu też pomagam --> http://www.golf3.pl/topics36/bardzo-nis ... t12848.htm
marcinkoz2910
Members

Postprzez PaNdA » 26 lis 2008, o 08:41

Ok ale silnik krokowy miałem wymieniony i robiona adaptację przepustnicy!! :-/ A najlepsze jest to że jak go rano przegazuje to wskoczy na ssanie :-| pozdro
PaNdA
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 26 lis 2008, o 12:56

PaNdA, wymieniony nie znaczy sprawny, ale OK wymieniałeś czujnik temp. cieczy? jeśli nie to wymień bo to też może być od niego ale powie ci że ponowne skanowanie VAGiem by mu nie zaszkodziło
marcinkoz2910
Members

Postprzez bemo24 » 26 lis 2008, o 14:02

A ja bym stawiał na Silniczek krokowy bo jeśli ci nie wchodzi na obroty(brak ssania) to jest odpowiedzialny krokowiec od tego, ja miałem bardzo podobnie tylko ze u mnie odpalał i odrazu gasł brak obrotów brak ssania.

Pozdr
bemo24

Postprzez marcinkoz2910 » 26 lis 2008, o 16:13

bemo24 napisał(a):A ja bym stawiał na Silniczek krokowy bo jeśli ci nie wchodzi na obroty(brak ssania) to jest odpowiedzialny krokowiec od tego, ja miałem bardzo podobnie tylko ze u mnie odpalał i odrazu gasł brak obrotów brak ssania.
też tak sądze ale skoro kolega mówi że był wymieniany... :hyhy: ale cóż może jak VAG pokaże błąd krokowca to zmieni zdanie :]
marcinkoz2910
Members

Postprzez PaNdA » 26 lis 2008, o 16:36

Panowie silniczek krokowy jest wymieniony na nowy czujnik temperatury cieczy też!!!A po drugie silnik krokowy steruje przepustnicą a ssanie to wzbogacenie mieszanki i przepustniza jest zamknięta wtedy... :-| Pozdro
PaNdA
Czytacz

Postprzez bemo24 » 26 lis 2008, o 16:58

PaNdA napisał(a):Panowie silniczek krokowy jest wymieniony na nowy czujnik temperatury cieczy też!!!A po drugie silnik krokowy steruje przepustnicą a ssanie to wzbogacenie mieszanki i przepustniza jest zamknięta wtedy... :-| Pozdro

Nowy nie znaczy dobry !!!
bemo24

Postprzez marcinkoz2910 » 26 lis 2008, o 19:16

PaNdA, heh kolego jeśli byś zrobił skanowanie VAGiem to wykluczymy to że krokowy lub czujnik temp. cieczy jest uszkodzony, a wężyk od podciśnienia masz nałożony ten co idzie od wtrysku na filtr powietrza?

Czujnik temp cieczy wymieniłeś na taki za 20zł czy oryginał za 70zł?? Ja miałem też problem ze ssaniem w VAG za żadne skarby nie chciał pokazać błędu czujnika temp cieczy a po wymianie takie wrażenie jak bym kupił inne auto
marcinkoz2910
Members

Postprzez PaNdA » 26 lis 2008, o 23:14

Teraz to już jest kaplica na całego miałem dziś nadgodziny zostałem do 18.00 wchodze do gulfa a on niechce wogóle zapalić...wogóle kręce przez 5 min na benz i na gazie i nic ...WIECIE co ja stawiam że siadła pompa i skra jest bo sprawdzałem a świece po odgręceniu suche niema dopływu paliwa i ja stawiam na pompe że klękła(przebieg 230 tyś) jak mam racje to wam stawiam wszystkim piwo!!!!!!!pozdro

[ Dodano: 2008-11-28, 07:39 ]
Hej koledzy!!! juz wszystko wiadomo :-) Ten brak ssania duszenie sie niskie obroty na zimnym silniku były spowodowane zwarciem na sondzie lamda wczoraj byłem na kompie i wykazało właśnie zwarcie na sondzie lambda :-) :-) .Mogłem odrazu jechać.Pozdrawiam!

[ Dodano: 2008-12-01, 17:28 ]
Najlepsze jest to że wymienili sonde lambda i czujnik położenia przepustnicy, ssanie było ale potem obroty dalej spadały, mówili że to wina krokowca ale powiedziałem im że już mi go raz wymieniali to jak podłączyli inny krokowiec to stwierdzili że to nie jego wina i najgorsze to że golfin juz u nich stoi pare dni i nieumią stwierdzić co powoduje spadające obroty :-( :-( :-( :-( pozdro
PaNdA
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe