przez marcinsze » 17 sty 2008, o 20:19
Hejka, no to mnie chłopaki pocieszyliście bo myślałem że nie powinno tak być. Chociaż koleś który zakładał instalację gadał dość konkretnie, a doświadczenie to ma dość dobre bo od 12 lat ta firma zakłada instalację gazowe i inni sobie ją chwalą. Też mi doradzał żebym sobie styropianem wyłożył i najprawdopodobnie tak zrobie. Myślę wyciąć sobie w nim takie luki na trójkąt, kamilzekę, apteczkę i podnośnik (jak się zmieści) tak aby nie zajmowały miejsca w bocznej wnęce bagażnika. Zawsze to trochę więcej miejsca w bagażniku.
Odnośnie zbiornika to ma pojemność bodajże 34 litry a wchodzi ok 28 l gazu. Trochę mało, no ale co zrobić.
Powiedzcie mi proszę jeszcze taką jedną rzecz. Jeżdzę na gazie dopiero od 1 dnia i w sumie mogę trochę nie być do tego przyzwyczajony, ale jak ruszam na jedynce i dam więcej gazu to mi się silnik zaczyna ksztusić. Dodam jeszcze że ma to miejsce zaraz na początku po zapaleniu silnika, przełączniu na gaz z odpowiednich obrotów na benzynie. CZy to będzie wina tylko tego żę silnik jest jeszcze nie rozgrzany??
Acha może będzie wiedział jak się nazywa taka podkładka gumowo-metalowa pod wtryskami. Jak mi założyli gaz to koleś mówił że na jednej śrubie jest zerwany gwint i narazie powinno wszystko działać ok, ale z czasem może się wyrobić (to jest takie ruchome połączenie) i wtedy silnim może łapać lewe powietrze i działąć nieprawidłowo. Mówił że ta gumowa uszczelka kosztje jakieś 90 zł.