Cena Kompletu Uszczelek

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Cena Kompletu Uszczelek

Postprzez Tapi » 7 cze 2008, o 16:02

Witam
Mam pytanie odnośnie czy ktoś wie jaka jest cena kompletu uszczelek do Golfa 3?
Czy są duże różnice cenowe od modelu i silnika.
Tapi
Czytacz

Cena Kompletu Uszczelek

Postprzez opolanin » 7 cze 2008, o 19:33

Tapi, łącznie z uszczelką pod głowicę??
opolanin

Postprzez Tapi » 7 cze 2008, o 20:12

Tak
Cały komplet

Bo dziś wpadłem na kanał i co zdziwiło mnie najbardziej to zapaćkana pompa wspomagania , cała w oleju, cała miska olejowa, i spod od skrzyni biegów.

a dość niedawno wymieniałem olej na nowy i mam obawy ze po prostu koleś który jeździł tym golfikiem używał oleju mineralnego a ja wlałem olej półsyntetyczny 10W-40 i wypłukuje stary olej i mam przecieki ale umówiłem sie juz z mechanikiem dlatego pytam o cene całego pełnego kompletu uszczelek.
Tapi
Czytacz

Postprzez dziabi3 » 8 cze 2008, o 00:32

haha

jak sie nie wie co było to sie leje minerał

chłopie uszczelki to pikuś możesz sobie załatwić branie oleju przez auto jak ta lala

a pod głowice jak sie daje nową uszczelkę to planuje sie głowice bo taka zmiana bez może spowodować więcej nieszczelności niż przed
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez Tapi » 8 cze 2008, o 11:49

Właśnie nie bierze oleju, a samochód był sprowadzany z Niemiec i jakiś koleś widocznie nie wiedział i lał minerał zamiast półsyntetyka.
Tapi
Czytacz

Postprzez opolanin » 8 cze 2008, o 14:16

Tapi, proponuje zostać przy oleju mineralnym, jeśli autko na takim jezdziło, bo inny może roszczelnić Ci silnik a jeśli chodzi o uszczelki to ceny się różnią w zależności od pojemności i rodzaju silnika(benzyna, Diesel), podaje ceny orientacyjne, z przedziału tego tańszego ale już coś wartego:
-uszczelka głowicy ok 80zł
-uszczelka klawiatury ok 35zł
-uszczelka pod miskę olejową ok 30zł

planowanie głowicy ok 80zł
sprawdzanie szczelności głowicy ok 50zł
jeśli głowica będzie zdjęta to warto wymienić uszczelniacze w głowicy koszt ok 20 zł i uszczelki od króćców od weży układu chłodzenia ok 10 zł
możesz też wymienić gumki uszczelniające od śrub przykręcania pokrywy zaworów cena ok 10 zł
powodzenia ;-)
opolanin

- - -

Powrót do Silniki benzynowe