chodzi nierówno, jakby na trzech garach

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez paweł1979 » 7 lut 2008, o 00:22

:-o hej co to może być, mam golfa 1,6 benzyna gaz, wczoraj już mi zaczoł nierówno chodzic, ale dziś nie mogłem go odpalić, chodzi tak jakby na trzech garach,jak jest ciepły troche lepiej ale za to słaby a na wolnych obrotach słabnie i gaśnie, iskra jest, sprawdzałem już świece kable cewkę, dalej jest to samo, na gazie też, proszę o pomoc dzieki
paweł1979
Berbeć

Postprzez domin46 » 7 lut 2008, o 00:59

Może sprawdź czujnik halla. Jak go odpalisz to zdejmij wtyczkę chyba z trzema kabelkami z aparatu zapłonowego. Jeżeli dalej będzie tak samo pracował to znaczy że to czujnik. Sprawdź może to to ale ze mnie żaden fachowiec. :-)
domin46
Berbeć

Postprzez paweł1979 » 7 lut 2008, o 18:40

hej, dzieki za rade ale już to sprawdzałem i tak samo, porostu wziołem z drugiego auta i to samo było, dalej nie wiem co jest grane, może ktoś jeszcze by sie wypowiedział dzieki
paweł1979
Berbeć

Postprzez Globi30 » 7 lut 2008, o 18:56

Witam!
Kiedy wymieniałeś świece , przewody, filtr powietrza?
Może być też przestawiony zapłon i czasami tak jest na wolnych obrotach , dławi sie , miałem takie objawy i jeszcze mi gasł jak przy wciśniętym sprzęgle kręciłem fajerką.
Ustawiłem zapłon i jest jak na razie oki :lol:

pzdr
Globi30
Czytacz

Postprzez paweł1979 » 7 lut 2008, o 19:57

siece kupiłem nowe, akable wraz zkopułką zalożyłem od drugiego auta i dalej to samo, przełożyłem moje kable do tego drugiego i były oki kopułka też, przekładałem też aparat zapłonowy i cewke dalej to samo a wdrugim działało, nie wiem co może być, poprostu prycha na jednym garze ale dziwne bo iskra na świecy tam jest
paweł1979
Berbeć

Postprzez ms30 » 7 lut 2008, o 22:04

sprawdź czy nie masz pękniętej membrany w parowniku gazu. ja tak samo miałem. wymieniłem prawie wsjo. przyczyna lezała w membranie.

[ Dodano: 2008-02-07, 21:08 ]
ja zrobiłem błąd ( źle poskładałem układ gaźnikowy) pomyliłem miejsce gdzie ma być mikser gazu. sprawdź tam gdzie zakładałeś gaz.
ms30
Berbeć

Postprzez paweł1979 » 8 lut 2008, o 21:12

hej, auto chodzi mi na gazie tak samo jak na benzynie- czyli ch,,,jowo, musze udać sie do jakiegoś dobrego specjalisty tylko tam skąd jestem nie ma dobrego znachora!!!
paweł1979
Berbeć

Re: chodzi nierówno, jakby na trzech garach

Postprzez barrister » 9 lut 2008, o 11:13

ziomek powiem ci co ja zrobiłem masz identyczny objaw jak mój. wszystkie przewody elektryczne masz zaizolowane taśmą szmacianą przy tej pogodzie się wilgocą. ja zdarłem izolacje i całe przewody owinołem taśmą nową założyłem opaski tak aby się przewody nie opierały o metalowe elementy. następną przyczyną jaka może byś to jeśli masz wyciek oleju na pokrywie to olej może lecieć na silniczek krokowy, wyciągni trzy wtyczki i osusz je często się wilgocą i gary zaczynają bujać, ja załozyłem sobie jeszcze wyłącznik pompy paliwa. potem je błem wozem 150 km na dużej prędkości aby osuszyć komore i wypasik pozdro
barrister
Czytacz

Postprzez paweł1979 » 10 lut 2008, o 20:52

hej już wszystko wiem golfik chodzi, odałem go do mechanika, poszła uszczelka pod głowicą- całeszczęście że miedzy cylindrami to płyn nie poszedł, wymieniłem uszczelkę i działa. a to wszystko dlatego że chodził na gazie i brał sobie jeszcze benzynki i to była dla niego za dobra mieszanka, szedł jak wściekły ale uszczelke wydmuchało, dzieki za pomoc pozdrawiam hej
8-)
paweł1979
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe