Witam wszystkich. tydzień temu zakupiłem golfa III i od początku mam z nim problemy więc postanowiłem zarejestrować się na tym forum i dowiedzięc sie o co kaman. Mam kilka pytań i mam nadzieje że będziecie wstanie mi pomóc. A mianowicie: Golf nie odpala jak postoi dłużej niż 5h, tzn odpala ale muszę go piłować 10-15min, jak próbuje odpalić to tak jakby łapał obroty tzn falują do 1.5h tysiąca i spadaja trzymając go chwile przy życiu aż zgaśnie. Czytałem wcześniej że jakiś użytkownik Paweł napisał coś takiego: "Zdejmij wtyczke z czujnika temp. znajdujacym sie w plastkowym kroccu przy glowicy. Jak odpali od strzala to masz ten czujnik do wymiany, on dawkuje paliwo w zaleznosci od temp. plynu. Przy zdjetej wtyczce komputer lapie awaryjne ustawy i silnik bedzie chodzil, ale bedzie wiecej palil ( bedzie caly czas na ssaniu ). " lecz u mnie ten czujnik został wymieniony na nowy i nie czuć różnicy choć może dlatego że był tani albo sprawdzany na cieplym silniku.
Druga sprawa, dzisiaj jak próbowałem odpalić to poszedł tymik z tego czegoś co jest w czerwonym kółeczku na obrazie:
http://zapodaj.net/17231bc15e085.jpg.html
A i ta żólta strzałka przedstawia "coś" co jest całe w oleju i nie wiem skąd ten olej cieknie.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam