co jest powodem ze Lambda przestaje dzialac ??

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez danielosss » 17 sty 2010, o 23:42

To juz trzecia sonda ktorą wymieniłem , powody ? nie zyje, za duza emisja Co2 POMOCY prosze oradę. Pojemnosc 1,6 symbol AEE benzyna,nie posiadam instalacji gazowej. Tankuje tylko na markowych stacjach.Ostatnio mial takie objawy, obroty mu nie spadaly ponizej 1500 przy rozgrzanym silniku i przejechaniu ok 50km . Zwykle ma 800 i tak trzyma. Niespełna pół roku temu włożyłem oryginalna Bosha . Z góry dziekuje za cenne informacje.Pozdrawiam Daniel
danielosss
Berbeć

Postprzez BialyUst » 18 sty 2010, o 00:07

jesli obroty tak sie trzymały to prawdopodobnie wina lezy po stronie silniczka krokowego
BialyUst
Members

Postprzez Lampo » 18 sty 2010, o 08:45

BialyUst, kolega ma razje co do silniczka krokowego
Sprawdź jeszcze jak masz ustawioną mieszankę (czy nie jest za bogata) i czy zapłon jest odpowiednio ustawiony
Lampo
Gaduła

Postprzez KristoF » 18 sty 2010, o 18:33

krokowy w AEE to nie często sie psuje, czyszczenie i adaptacja przepustnicy powinna rozwiązac problem z obrotami, albo czujnik temp cieczy, ale to w przypadku niesprawności po jakimś czasie sam wyłącza ssanie(jak jest zdechniety całkowicie- ma przerwę), albo pokazuje cuda i komp myśli że jest cały czas zimny silnik.
jesli chodzi o siadanie sond, trudno powiedzieć, złe spalanie moze sonde zapychać sadzą, wzbogacona mieszanka na wolnych obrotach przez zasyfioną przepustnicę, złe spalanie spowodowane zużytymi świecami, przewodami...niewłasciwa mieszanka przez niesprawny czujnik temperatury
a jakie masz spalanie?? powinno być spore teraz
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Postprzez danielosss » 18 sty 2010, o 22:56

Dzieki za pomoc. Wlasnie, spalanie jest w normie, bo wynosi 6,7l na 100km na 35litrach zrobilem w cyklu ciagłym 507km. Latem wymienialem przewody wys. napiecia + rozdzielacz ale o swiecach nie pomyslałem. Naczym polega ta adaptacja przepustnicy i kto moze sie tym zajac?? Dzieki bardzo za pomoc pozdrawiam
danielosss
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe