co moge zrobic z silnikiem gti 2.0 8v by byl lepszy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Sebastian233 » 17 wrz 2008, o 19:39

Witam ponownie mam takie pytanko czy mozecie mi jakos podpowiedziec doradzic co moge zrobic by podn. osiagi w silniku 2.0 8v z gory bardzo dziekuje i czekam na odp
Sebastian233
Czytacz

Postprzez pablomed » 17 wrz 2008, o 22:08

Sebastian233, są różne firmy i forum tuningowe. Tam sobie poczytasz o możliwych modyfikacjach. Zrobić mozna wszystko zależy to tylko od kasy jaką na to przeznaczysz.
Ogólnie można tylko napisać, że "programowo" w silniku benzynowym wolnossącym możesz zyskac kilka koni i kilkanaście niutonometrów, więc bez sensu. Potrzebne sa drogie zmiany "sprzętowe"
pablomed
Members

Postprzez Cysiu_NS » 17 wrz 2008, o 22:29

mozesz zrobic polerke kanalow przerobic wydech to auto widocznie reaguje na te zmiany mozesz mu pogrzebac w kompie wszystko zalezy od tego ile chcesz na to przeznaczyc tutaj napisalem dosc tani zakres modyfikacji oczywiscie da sie duzo wiecej obilo mi sie nawet o uszy ze do tego silniczka nie jest ciezko zapakowac kompresorek od g60 niemialem z tym stycznosci ale skoro ktos to zrobil to pewnie sie da mozesz rowniez wymienic walek na sportowy w tym silniku z dostepnoscia tego przedmiotu nie jest ciezko jedyne co to musisz zdecydowac ile chcesz na to przeznaczyc pieniedzy jezeli niewiele to mody z poczatku komp polerka i wydech beda dobre
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez SotoM » 18 wrz 2008, o 00:12

jaki masz kod silnika?? 2E przy przepływomierzu mozesz sobie odciąć brazowy kabelek przy wtyczce. którys z kolegów tu z forum tak zrobił. BUT ponoc niesamowity. ale licz sie z tym ze bedzie ci palił ile zdązy...powaznie. masz tu linka - na końcu jest o tym mowa. http://www.golf3.pl/topics12/wiecej-moc ... vt7944.htm
Mój były SotoMoVWóz