Witam, kupiłem golfa rok temu i do dziś nie wiem od czego są te 'kable' (slyszzalem ze to jakieś kable od podcisnienia czy cos) i mam je rozerwane i jeżdżę.. koniec taj 'rurki' jest wolny (lużny) kolor Czerwony, a na kolor Żołty zatakny drugi koniec. (jak wyjąłem tą igłe kiedyś to o ile pamietam to tak jakby powietrze uciekało..
Pytanie od czego t oi do czego, i dlaczego ktoś jeśli mu sie to rozerwało nie naprawial tego tylko zostawil tak jak jest ..
Jaki to Gofer i silnik Wygląda to na jakieś podciśnienie które jest lub było wciśnięte do rurki od pompy vacum do serwa ewentualnie kolektora dolotowego- serwa
Kolego to jest podciśnienie kup odpowiednią długość przewodu paliwowego 3.2 mm i go zmień. Dużo podzespołów chodzi na podciśnieniu jak kolega wyżej napisał od pompy vacum do serwa - nie masz slabych hamulców?
Hamulce będą raczej w normie bo kawałek wężyka zaznaczony na żółto jest zaślepiony ale raczej Gofewr może być zmulony bo prawdopodobnie to podciśnienie szło do przyspieszacza zapłonu.
tak tylko ze aparaty na podcisnienie stosowano w silnikach RP. Ani ABS ani AAM ani ADZ z 1.8 nie posiadaly juz aparatow na podcisnienie. Chyba ze sa jakies wyjatki z pierwszych lat produkcji o ktorych nie wiem badz ktos zrobil przekladke silnika
IMper, czyli podejrzewasz ze to nie możliwe w tym silniku Dziś Mechanik mi piedział ze takie kable od podcisnienia to sa w dislach... i ze on mysli ze kiedys to byl dicsel ale ktos go zajechal i wsadzil ten silnik, dla tego to jest nie podlaczone i prowadzi do nikad...