Zico63 napisał(a):Symbol silnika jest na pewno ADD a nie ADZ?
Symbol silnika jest na pewno ADD. Chce ktoś fotki zobaczyć jak wygląda ?
i tutaj tak jak kolega opel masz chyba racje bo dzisiaj udało mi sie zaglądnąć troche pod podszybie ( coś sie te plastkiki nie chciały poodkrecać) i ten zielony kabelek biegnie do środka do ECU.Zico63 napisał(a):miały czujnik podciśnienia jako integralną część ECU
PiJey88 napisał(a):sprawdź stan kabli od świec, aparat zapłonowy (czujnik halla), cewkę, ewentualnie czujnik położenia wału
Kable są chyba OK bo w nocy nie swieca i wyglądają jak nowe, świece też są nowe, kopułka i palec pachną jeszcze nowością. Zastanawia mnie cewka i hall bo zauważyełm nawet dzisiaj jak jezdziłem,że jak sie nagrzeje to gorzej zapala tzn odpala od razu ale nie wskakuje od razu na obroty tylko kilka sekund obrotomierz sie podnosi. Najlepsze jest to, ze ten objaw czasem ustepuje. Nawet raz pól dnia szalał a podjechałem do mechanika a auto zazceło chodzić jak zegarek.
Nie jestem mechanikiem ale czy taki czujnik moze być tylko troche zepsuty ? bo czasem jest naprawde dobrze. W kazdym bądz razie mam podjechać w tygodniu do dobrego mechanika i jak jemu wyskoczy też ten bład wtedy bede coś kombinował.
PS jak odłacze sonde lambda (4-przewodowa) to powinno sie coś zmienić ?bo dzisiaj ją na chwile odłaczyłem i różnicy nie poczułem nawet obroty nie drgnęły. Niby jest dobra ale spalanie to mam koszmarne