Co z nim?? Pomozcie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez stingeros » 19 sty 2008, o 14:04

da sie ja naprawic czy bedziesz kupowal?....nowa 300zl kosztuje :kwasny:
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez kaja » 24 sty 2008, o 12:43

Niestety naprawic sie nie da :( trzeba zakupic nowa:(a to w serwisie nie wyglada przyjemnie jesli chodzi o cene :!:
kaja
Berbeć

Postprzez stingeros » 24 sty 2008, o 12:59

ile ci zaspiewali z robocizna?
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez demon300 » 24 sty 2008, o 14:03

witam. ja tez mam problemy ze swoja golfina. jak jest zimny to jest ok ale jak sie nagrzeje to na wolnych obrotach nie rowno pracuje, nawet podczas jazdy przerywa tak dziwnie, jakby chcial zgasnac ale za chwile jedzie dalej. jak przespieszam lub zwalniam to jest ok ale najgorzej jak chce jechcac rowno na nizszych biegach. nie dlawi go i nie zamula, no moze troszke ale kopa ma. nie wiecie chlopaki co moze byc?? moze ktos sie spotkal z czyms takim? czekam na wasze opinie w tej sprawie. pozdrawiam :shock:
demon300
Czytacz

Postprzez ciemek » 26 sty 2008, o 19:50

witam, mam identyczny problem, posiadam golfika z 93r silniczek 1.8 66KW bodajze. Od niedawna zauwaylem ze podczas proby jazdy na wolnych obrotach dziwnie go szarpie, jakby mu benzyny brakowalo. Gdy docisne pedal gazu to zbiera sie elegancko, z moca wszystko ok ale gdy znowu puszcze gaz i schodzi na wolne obroty to ponownie jest to dziwne przejscie. Kilka razy nawet mi zgasl. Wyminilem swiece, ngk 3 elektrodowe tak jak w katalogu, rowniez filtr powietrza. Ale zauwazylem przy wykrecaniu swiec ze sa pokryte czarnym osadem, jakgdyby nie dopalal benzyny, w czym moze lezec przyczyna? Sprawdzalem kable ale nie widze zeby mialy gdzies przebicie, prosze pomocy bo trafia mnie juz, z gory dzieki.
nie ważne czym, ważne jak...
ciemek
Berbeć

Postprzez mariooo » 28 sty 2008, o 19:04

niewiecie czy kaja wymieniła tą przepustnice i czy to pomogło :?:
mariooo
Berbeć

Postprzez ciemek » 29 sty 2008, o 15:24

bylem dzis u mechanika i podpial vaga, wychodzi na to ze w moim przypadku szwankuje ktorys z czujnikow przy przepustnicy od wolnych obrotow,nie domyka przpustnicy, ale dokladnie bede wiedzial w przyszlym tyg bo jestem z nim umowiony...
nie ważne czym, ważne jak...
ciemek
Berbeć

Postprzez mariooo » 9 lut 2008, o 16:43

witam koledzy czy orientujecie sie czy sonda lambda moze byc przyczyna tego własnie ze jak samochod jest zimny chodzi wszystko ok a jak sie nagrzeje to obroty spadaja i strasznie sie telepie dodam jeszcze ze dziwnie puka z wydechu jak obroty spadaja ale podłanczałem go pod komputer i niewykazało ze jest zła tylko troche mnie dziwi to ze jak był podpiety to czemu niesprawdził na pracujacym silniku :cry:
mariooo
Berbeć

Postprzez danielr212121 » 9 lut 2008, o 17:33

Witajcie.Ja tez mam silnik 1.6 AEE
Mam podobny problem z tymi cholernymi obrotami.U mnie podczas nagrzewania silnika zamiast obroty spadac to rosną :!: Nie wiem dlaczego.Juz z rok tak jezdze odkad go kupilem. Ostatnio silnik chodzi tak jakby glosniej.
danielr212121
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe