Witam
Mam nadzieje że dobrałem dobry dział do mojego problemu jeżeli nie to proszę o przeniesienie w odpowiedni dział z góry dziękuję.
otóż mój golfik 1.8 abs 94 rok. ma problem. Są odgłosy jak by coś tarło o coś lub piszczało(wyło) zdarza się to w kole od strony pasażera podczas jazdy po łuku lub na skręcie tylko i wyłącznie w lewą stronę podczas kręcenia kierownica w miejscu lewo prawo jest wszystko ok. dzieje się to podczas jazdy przy skręcaniu w lewą stronę w prawo jest wszystko ok.
kółko 15 cali 195/50/15 na pewno o nic nie przyciera bo zawieszenie jest seria. łożysko koła jest ok zero luzu. klocki są dobre. nie wiem jak przegub dodam że podczas kręcenia w lewą stronę na postoju potrafi strzelić przegub odgłos typu "bymm"" podczas hamowania mocnego ze 140-150 km/h jest lekkie bicie kierownicy. koła są wyważone dobrze co może w takim razie być
Obstawiam na przegub ale nie jestem pewny podczas jazdy nic nie słychać dodam że podlewarowałem autko dzisiaj do góry i kręciłem kołem od pasażera to było słychać jak coś głośno tarło obcierało ale nie wiem dokładnie co wczesniej tego nie było może klocki się przypaliły
proszę o pomoc bo w weekend czekam mnie trasa 1200 km do niemiec