... czasami pali duzo, czasami mało :(

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez darq » 11 wrz 2008, o 09:48

VWitam:)

Mam niewielki problem z paleniem autka:) Jeździ super, wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale jedno mnie nie pokoi. Mianowicie czasami jak jeżdżę na trasie np. na trasie oświęcim-katowice (ok.40km) leję za 30zł i objade i mam jeszcze paliwka na jazde po mieście, a czasami na tej samej trasie muszę dolewać żeby do jechać do domu. Od razu zastrzegam ze nie chodzi o warunki atmosferyczne i jazdę, bo sprawdzałem to na podobnych warunkach, ta sama trasa, brak korków, a jednak taka różnica. Znajomy mowil mi że to może byc spowodowane jakimiś błędami na sondzie Lambda, ale nie wiem czy to tylko to czy może bys jeszcze jakiś inny obiaw. Filtry wszystkie możliwe wymienione, wszsytko co może wpływac na spalanie sprawdzone, a jednak czasami zdarzaja sie takie kwiatki. Nie często, ale wyobraźcie sobie minę, jak raz jedziecie i jest ok, a raz w połowie drogi musicie dotankować??
Dzięki za pomoc, pozdrawiam:)
... bo wszystkie GOLF`y to fajne wozy :)
darq
Berbeć

Postprzez klanhker » 11 wrz 2008, o 11:08

ja mysle ze auto pali tyle samo, a problem tkwi we wskazniku paliwa...w golfach tak jest ze lubia oszukiwac ;) mi czasami pokazuje ze po tankowaniu mam mniej wachy niz przed :D
klanhker
Badacz tematu

Postprzez Mayk » 11 wrz 2008, o 11:38

Witam,chyba jedynym sposobem sprawdzenia zużycia paliwa jest zatankowanie do pełna,przejechać 100-200km i wlać znowu do pełna.Wskażniki są tylko do orientacji+/-. Wystarczy że staniesz na pochylonym terenie i już będą inne wskazania. ;-)
Mayk
Badacz tematu

Postprzez DrSzpila » 11 wrz 2008, o 11:58

darq napisał(a):VWitam:)

Mam niewielki problem z paleniem autka:) Jeździ super, wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale jedno mnie nie pokoi. Mianowicie czasami jak jeżdżę na trasie np. na trasie oświęcim-katowice (ok.40km) leję za 30zł i objade i mam jeszcze paliwka na jazde po mieście, a czasami na tej samej trasie muszę dolewać żeby do jechać do domu. Od razu zastrzegam ze nie chodzi o warunki atmosferyczne i jazdę, bo sprawdzałem to na podobnych warunkach, ta sama trasa, brak korków, a jednak taka różnica. Znajomy mowil mi że to może byc spowodowane jakimiś błędami na sondzie Lambda, ale nie wiem czy to tylko to czy może bys jeszcze jakiś inny obiaw. Filtry wszystkie możliwe wymienione, wszsytko co może wpływac na spalanie sprawdzone, a jednak czasami zdarzaja sie takie kwiatki. Nie często, ale wyobraźcie sobie minę, jak raz jedziecie i jest ok, a raz w połowie drogi musicie dotankować??
Dzięki za pomoc, pozdrawiam:)
Nei martw się to wrodzona wada golfów. Albo zrób tak kup nowy licznik który szybciej podnosi wskazówki po odpaleniu i po problemie to są takie co mają chude wskazówki te nowoczesne ;)
DrSzpila
Members

Postprzez kolibera » 12 wrz 2008, o 23:55

darq, albo podłacz sie pod vaga i zobacz czy błąd sondy wyjdzie. Bo mi to też pachnie sondą lambda.

Ps. przy zagazowanych golfach (o ile takiego masz) sonda lubi wariować.
kolibera
Czytacz

Postprzez robercik » 13 wrz 2008, o 20:15

zgadzam sie ze wszystkimi ale wez pod uwage paliwo ze mozesz raz lepsze zatankowac a raz szajs
robercik
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe