Panowie sprawdźcie kontrolke w desce MKIII maja tą przypadlość że sie pitolą przerabiałem to i sprawdzałem wszystko czujnik, olej ,przekażniki ,bezpieczniki ,ciśnienie i dalej powyżej 2.5 tyż piszczała
Trzeba wyciągnąć zegary i i wymienić ją
Moderator: Moderator
Mario618 napisał(a):Witam Ciebie kolego z BB także jeżdżę po Bielsku a auto 2gi dzień u mechanika z objawami następującymi. Jak pojeżdżę trochę autem zależy od pogody i gazowania gdyż problem objawia się wtedy gdy woda w chłodnicy osiąga 90stopni ale takie "mocne" 90 gdyż jak wskazówka dojdzie do 90 to problemu nie ma jak już tam "siedzi" ok 10 min to przy jałowych obrotach(ok 650 - 600) zaczyna palić się lampka oleju ale gdy dodam lekko gazu tj. 700 obrotów lampka już sie nie pali. Dzisiaj bo długiej zabawy kolegi mechanika dowiedziałem się że jak woda dochodzi do 90stopni to olej ma temperaturę prawidłową a i pompa działa i powiedziałem żeby poczekał z 20 min jeszcze. Odparł mi że wymieni filtr i zmieni na mineralny z małą dawką uszczelniacza bo były podejrzenia o silnik. Po 30 minutach zadzwoniłem a ku mojemu zaskoczeniu powiedział że pompa nie pracuje na jałowych tzn. silnik nie jest smarowany lecz po dodaniu trochę gazu wszystko jest ok.
Jutro będę miał moją Golfinkę rozbieraną będzie patrzył pierwsze na miskę olejową i parę elementów łatwo dostępnych jak nie pójdzie to zostanie remont pompy i silnika żeby spasować pod nową.
Kolegę z Golfa w BB proszę o kontakt na 2309773 tj. GG
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości