czujnik Halla- Pomocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

czujnik Halla- Pomocy

Postprzez anitkaw1 » 7 cze 2008, o 20:02

witam wszystkich znawców i fanów golfa :-D Z tego co wyczytałam to mój problem jest dość popularny, chodzi o to ze samochód jak się troche nim przejedzie to szarpie a podczas jazdy po mieście to masakra ciągle gaśnie. jak go odpale to chilę jest dobrze a potem znowu skaczą mu obroty, nie wiem jak to nazwać, ale pewnie wiecie o co chodzi :mrgreen: trwa to już pół roku więc wymienili mi już sporo części, jakieś filtry, przewodyitp. Ostatnio znalazłam polskiego mechanika który podłączył mi samochod pod komputer ( a nie było to łatwe ponieważ jestem w Irlandii i nie mam tu znajomego mechanika) no i wykrył on ponoć 7 błędów z czego 6 wykasował, a jednego nie może. Nr tego błędu to 00515, z tago co wyczytałam to czujnik Halla, moje pytanie brzmi gdzie znajduje się ten czujnik i ile on kosztuje? może ktoś ma zdjęcie lub schemat gdzie mam go szukać, bo ten mechanik mówi że 150 EURO, trochę drogo boję się że on chce mnie na ciągnąć na koszty jako że jestem dziewczyną. a może są jakieś zamienniki i czy jak to zreperuję to już będzie dobrze? A może da się jakos to sprawdzić czy jest sens wymieniać ten czujnik? Mam nadzieje ze napisałam wyraźnie o co mi chodzi. Proszę o pomoc. Zależy mi na czasie bo samochód już tydzień stoi u mechanika i nic się nie dzieje :-( jakby ktoś miał zdjęcie lub schemat z opisem mojego silnika byłabym wdzięczna :-D ten silnik to 2.0 ABF
anitkaw1
Berbeć

czujnik Halla- Pomocy

Postprzez dziabi3 » 8 cze 2008, o 00:38

czujnik halal sprawdza sie komputeram na pracującym silniku

na wyłączonym silniku zawsze wskaże ze jest zepsuty

czujnik halla znajduje sie w aparacie zapłonowym tam gdzie są podłaczone kable zapłonwe

i pewnie te 150 euro to za cały aparat bo po tyle chodzą
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez anitkaw1 » 8 cze 2008, o 10:31

dzięki za inf. :-)
anitkaw1
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe