czujnik oleju pomocy ~!!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez matyn84 » 21 sie 2008, o 17:49

wiatam mam nastepujacy problem mianowicie po przekreceniu zaplonu mruga mi czujnik cisnia oleju sprawdzałem i okazalo sie ze oleju w silniku mam czujnik wymienilem , niewiem dlaczego on mi mrogu po nocy jak wsiadlem do auta to sie zasiwecil z poniej znowu mruganiewiem co mam robic czego moze byc to wina pomoze lub wie ktos ??pozdro
matyn84
Berbeć

Postprzez marko1967 » 21 sie 2008, o 19:55

matyn84, po przekręceniu zapłonu kontrolka od ciśnienia oleju będzie mrugać tak długo jak nie odpalisz silnika i to jest OK a jeżeli odpaliłeś silnik a ona nadał mruga to albo czujnik walnięty wiem pisałeś jest nowy ale takie cuda też się zdarzają lub kabekej jest przerwany i mimo czujnik jest dobry to przez uszkodzony kabelek nie zamyka się obwód elektryczny i nie wyłącza kontrolki pozdrawiam
marko1967
Members

Postprzez matyn84 » 21 sie 2008, o 22:00

chodzi o to ze wczesniej jak przekrecilem stacyjke na zaplon to czujnik oleju swiecil a nie mrugał, a teraz mi mruga po zapaleniu czujnik gasnie nie swieci ,chodzi mi o to ze jak zaplailem autko i w tym czasnie odpiolem czujniki to nie zasiecila sie kontrolka i to jest dla mnie dziwne bo wczeniej tego nie bylo samocho dzisiaj stal w nocy na dworze i jak rano wsiadalem do autko i przekrecilem zaplon to kontrolka od oleju sie swiecila a nie mrugała i to jest dziwne bo wczesniej tylko siewcial ja juz nie wiem pzodrawiam
matyn84
Berbeć

Postprzez n00b1two » 23 sie 2008, o 14:24

U mnie jest z kontrolko tak samo ale zaczyna mi swiecic i piszczec po przejechaniu jakis 30 km jak silnik jest dobrze rozgrzany zaczyna piszczec . Co ciekawe jak jade 80km/h kontrolka gasnie a jak jestem poniżej 80 km znowu piszczy i mruga :) I jak tu jezdzic zgodnie z przepisami haha :D:D:
n00b1two
Czytacz

Postprzez Kaczor2133 » 9 sty 2009, o 23:33

Zobacz czy masz dobrze podłączone oba czujniki oleju, bo mogą być luźne wsuwki, od strony pasażera jest szary czujnik a dalej brązowy. Ja takie jaja miałem jak mi mechanik zamienił te czujniki. Co do kolegi n00b1two to na bank jest zapchany smok olejowy, albo pompa siada. Uważaj bo gofery jeżdżą do końca
Golf 3 ks
Kaczor2133
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe