Czy to stuka?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Czy to stuka?

Postprzez bartek22 » 16 lut 2013, o 22:38

Cześć wszystkim.
Mam pytanko, otóż mam do wymiany przeguby, prawy i lewy bo przy skrętach strasznie chrupie, bo zmieniałem silnik i niestety po tej zmianie teraz przeguby chrupią lewy i prawy. Ale podczas jazdy jak przykłądowo jadę na 4 biegu przyspieszam i puszcze tak dość gwałtownie pedał gazu to jest taki jakby stuk nie fest głośny ale słyszę i to sie powtarza- nacisne i sybko, puszcze i taki stuk i niby czytałem na forach że to przeguby wewnętrzne jak mówicie? czy to może też by związane z tymi przegubami czy to jednak będą te zewnętrzne?
Jak nie urok to sraczka jak to mówie ;) jak nie padnie jedno to padnie drugie :)
bartek22
Czytacz

Czy to stuka?

Postprzez palio » 16 lut 2013, o 23:33

Z tego co mi wiadomo te przeguby zewnętrze odzywają się z reguły przy skręconych kołach. Natomiast przegub wewnętrzny głównie słychać w czasie jazdy na wprost.
palio
Administrator

Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 17 lut 2013, o 12:15

bartek22, taki stuk moze być zarówno od zewnętrznych jak i od wewnętrznych, wprawny mechanik powinieni to umieć ocenić, a jesli nie to będziesz musiał wrócić do tematu jesli po wymianie zewnetrznych ogłos pozostanie.
Jeśli to jest pojedyńczy stuk to może też pochodzić od zawieszenia lub poduszek silnika.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe