Czy z tego mogą być problemy ??!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 28 maja 2009, o 16:22

maxley napisał(a):Czy tak jak kolega dziabi3 pisze nie przejmować się tym
jestem tego samego zdania co dziabi3, czyść odmę częściej, masz w końcu sławną odmę z silnika 1.4 i jeździj spokojnie. Jak ma wymiana podstawy pod wtryskiem zlikwidować sączenie u góry wtrysku nie bardzo mam pojęcie.
pablomed
Members

Postprzez strzeliniasty » 29 maja 2009, o 15:21

alez zostalismy okrzyczani :P

dziabi3 napisał(a):wyczyścić z tej zawiesiny morze od razu odmę

odme baltycka :P
strzeliniasty
Members

Postprzez dziabi3 » 29 maja 2009, o 15:27

tak ta odma jest słynna ale czyszczona co 2 lata do niczego złego się nie przyczyni < ja od kupna po 2 latach czyściłem>

ja czytając o tej odmie tyle postanowiłem ją wyczyścić

i tak zabrałem się do tego , proces banalnie prosty odkręciłem puszkę filtra < nie sugerować się bo ja mam filtr nad wtryskiem jak w golfie 2> odłączyłem odmę od dolotu i od puszki odmy czyli od odolejacza , samą puszkę odolejacza odkręca się 2 śrubkami i wyciąga z bloku silnika

puszkę i przewód odmy myjemy i montujemy

ale uwaga bo jedna śruba zahacza o występ bloku pod poduszkę silnika i trudną ją wkręcić a nawet wykręcić bez jej skrócenia dosłownie o 1mm od strony łepka lub gwintu obojętnie

dodam ze można też odmę przeczyścić bez demontażu , wystarczy porostu zatknąć palcem odmę poczekać jakieś 5 sekund lub trosze dłużej a następnie szybko odetkać a z przewodu wytrysną gluty

tak jakby biały budyń < woda z olejem> tylko trzeba uważać aby nie dostać w twarz tym glutem
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez maxley » 29 maja 2009, o 16:47

zainteresowałem się tą odmą i w związku z tym chciałem zobaczyć ,,co w trawie piszczy". Wyciągnąłem tylko tą rurkę ale była czyściutka a na tą puszkę nie miałem czasu. Czy jedno z drugim ma wiele wspólnego tzn. czy jeśli tą rurkę mam czystą to mogę się spodziewać że w tej ,,puszce" też będzie czysto ??
maxley
Czytacz

Postprzez dziabi3 » 1 cze 2009, o 19:45

ja po zimie miałem budyń w rurce a w puszce miałem taki jakby asfalt który trudno było wymyć

w tej puszce jest tez sitko z drucików wyjmowane przez otwór gdzie waż się nasadza
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe