Czym sie różni silnik ABS od AAM

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez numer8 » 25 sty 2008, o 23:46

Witam wszystkich mam pytanie do znających temat, miałem w swoim golfie silnik ABS czyli
1.8 90KM niestety skończył mi sie i musiałem poszukać innego jak to bywa po kilku nie udanych akcjach( kilka silników które dostałem stały na podwórku i sie nie kręciły zardzewiały od środka) znalazłem silniczek w dobrym stanie wiec żeby nie robić roboty dwa razy kupiłem wszelkie możliwe uszczelki , uszczelniacze, zimeringi, paski, czujniki , ogółem wszystko co mogło szwankować po załadowaniu silnika do autka pierwsze jazdy testowe były spokojne żeby sie silniczek ułożył, gdy nadszedł czas w którym mogłem sprawdzić czy mój "nowy" silniczek kreci sie lepiej od starego doznałem szoku nie mogłem sie rozpędzić więcej niż do 160Km/h a i do tej prędkości potrzebowałem niemal ze pasa startowego, po zmierzeniu wszystkich parametrów nic sie nie wyjaśniło wtedy ruszyło mnie zeby odczytać numer silnika a ze był bardzo mocno skorodowany zajęło to trochę czasu i wtedy okazał sie ze jest to jeszcze gorszy cienias niż miałem AAM tylko 75KM, po tej krótkiej rozprawce mam pytanie czym sie różnia te dwa silniki, bo jeśli tylko np głowica lub wałkiem rozrządu to da radę wymienić czy może tłokami , korbowodami i wtedy lipa, w sumie kupiłem juz drugi silnik ale nie chce ni sie znowu go przekładać. Pozdrawiam wszystkich
numer8
Berbeć

Postprzez kriswoj2 » 26 sty 2008, o 14:39

roznia sie kolektorm z wydechem, walkami razrzadu tlokami (ale srednica taka sama) i oczywiscie sterownikiem. mysle ze jak zalazysz cala glowice to powinno pasowac
kriswoj2
Berbeć

Postprzez numer8 » 27 sty 2008, o 11:53

TZN jesli wsadzę głowicę od ABS do AAM to podniosę jego moc do tych 90KM
numer8
Berbeć

Postprzez zita0 » 27 sty 2008, o 17:57

nie
SEE
zita0
Czytacz

Postprzez K@mil » 27 sty 2008, o 20:32

mi sie wydaje ze nie :p bo sama glowica cudów nie zrobi :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez JKM » 7 lut 2008, o 19:35

czy do silnika AAM będzie pasował komputer z silnika typu ABS??
JKM
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe