Dławi się na benzynie!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Dławi się na benzynie!!!

Postprzez arturo05 » 12 lip 2008, o 13:13

Witam
Mam problem tego typu:mam golfiaczka 2.0 8v i cos jest nie tak bo momentami zamula i po przeciagnieciu go ponownie idzie i nie wiem co jest, jest zagazowany a na gazie idzie wmiare choc jak na 115 koni to powinno byc lepiej, wymienione sa swiece, przewody, filtry łącznie z filtrem paliwa i nic, ma ktoś jakis pomysl, tak jakby dostawal za duzo paliwa czy cos;/, jak ma ktos jakis pomysl to piszcie ;)

[ Dodano: 2008-07-12, 15:11 ]
A wie ktoś jak dobrze ustawić zapłon, moze tu jest problem ;/
artur
arturo05
Czytacz

Dławi się na benzynie!!!

Postprzez DrSzpila » 12 lip 2008, o 22:38

arturo05 napisał(a):Witam
Mam problem tego typu:mam golfiaczka 2.0 8v i cos jest nie tak bo momentami zamula i po przeciagnieciu go ponownie idzie i nie wiem co jest, jest zagazowany a na gazie idzie wmiare choc jak na 115 koni to powinno byc lepiej, wymienione sa swiece, przewody, filtry łącznie z filtrem paliwa i nic, ma ktoś jakis pomysl, tak jakby dostawal za duzo paliwa czy cos;/, jak ma ktos jakis pomysl to piszcie ;)
Zapłon ustaw.

A wie ktoś jak dobrze ustawić zapłon, moze tu jest problem ;/
Zrób kreskę, żeby potem wrócić to pierwotnych ustawień, potem luzujesz lekko śruby i kręcisz nim, aż usłyszysz jak silnik zacznie lepiej pracować.
DrSzpila
Members

Postprzez arturo05 » 21 lip 2008, o 23:10

zapłon tez nic, ostatnio bylem nim w trasie i ledwo golfowi 1.8 gt dalem rade a do tego czarny dymek z rury ;/ i lekkie braki oleju ;/-jak mu pomoc?
artur
arturo05
Czytacz

Postprzez przemo » 21 lip 2008, o 23:20

a moze masz wtrysk walniety ktoryś skoro twierdzisz ze tak jak by za duzo paliwa dostawał
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe