dlawienie silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

dlawienie silnika

Postprzez markko » 2 kwi 2008, o 19:08

hello!byl taki temet podobny niedawno,ale moj czlowiek/mechanik/nie daje rady.a mnie juz szlak trafia,ale od poczatku.na zimnym motorze jest ok,ale jak sie zagrzeje to przy przyspieszaniu z nizszych predkosci obr.np.z 2 biegu 20 km/h lub 4 biegu 60 km/h dlawi i szarpie mi silnik.jak sie juz wkreci na obroty to idzie,na komputerze wyszlo:silniczek krokowy/wyczyscil i blad ten zniknal/,przepalone styki na komputerze i czujnik obrotow silnika.wymienil sam czujnik i zniknely oba te bledy.niestety golfik jak chodzil tak chodzi dalej.z gory dziekuje za rady.
markko
markko
Berbeć

dlawienie silnika

Postprzez marko1967 » 2 kwi 2008, o 19:58

markko, może masz przestawiony aparat zapłonowy i wystarczy ustawić wyprzedzenie zapłonu i bedzie ok powodzenia
marko1967
Members

silnik

Postprzez klapeczki » 9 kwi 2008, o 09:48

albo masz błąd na silniku, zdejm jedna klemę z akumulatora (+) na 30 -60 sek., moze to cos pomoże. możesz spróbowac, nic nie kosztuje. ;-)
klapeczki
Berbeć

Re: dlawienie silnika

Postprzez barrister » 9 kwi 2008, o 11:42

szarpanie to efekt niepalenia wszystkich garów np. 3 gary palą a 4 nie u mnie problem leżał po stronie elektrycznej każdy ma taki sam problem i takie same objawy ja ci napisze co ja zrobiłem. powypinaj wszystkie mozliwe wtyczki i osusz suszarką. wszystkie wiązki są zaizolowane szmacianą izolacją, ja dałem sobie czasu i zdjąłem izolacje z przewodów , zaizolowałem wszystkie przewody bardzo szczelnie. wszystkie masy wykręć i i wyczyść. Golfy mają tak iż elektryka to ich słaby punkt. pozdro
barrister
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe