dobre świece

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

dobre świece

Postprzez czepi » 23 sty 2008, o 18:25

Witam. Przez moje problemy z falującymi obrotami zabieram się do przeglądu układu wysokiego napięcia. Zaczynam od wymiany świec bo na starych już 20000 zrobiłem więc tak czy siak musze je wymienić... I tu moje pytanie... czy macie jakieś złe doświadczenia ze świecami różnych firm??? jeśli ktoś miał to proszę napisac bo nie chcę kupić jakichś felernych... rok temu mechanik mi zamontował 3elektrodowe BERU i nie wiem czy bawić się w 3 elektrody.... proszę o rady... z góry dziękuję
czepi
Members

dobre świece

Postprzez mietek » 23 sty 2008, o 19:29

to jest tak ja zawsze i do tezas mysle ze najlepsze sa boscha a na 1,2,3,4 elektrody to nie tak jak myslisz karzdy silnik jest inny karzdy zostal zbudowany w innym roku i karzdy jest przystosowany do swojego modelu wezmiesz ksiarzke i tam pisze jaki silnik ma jakie swiece pisze 2 elektrody ty wrzucisz 4 i co i nic tylko wywalisz kaske a niepolepszysz tym niczego rob jak pisze w ksiarzce i bosch to najlepsze co jest na rynku zreszta wv od dawna wspulpracuje z ta firma i ma nietylko te swiece montowane seryjnie ale i inne zabawki jak radia itp jak sie myle to prosze o komentarz
mietek
Badacz tematu

Postprzez stingeros » 23 sty 2008, o 19:41

ja uzywam tylko boscha z niemiec na 3 elektrody...spox
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez opolanin » 23 sty 2008, o 21:26

czeska iskra do dupy
opolanin

Postprzez mietek » 23 sty 2008, o 22:15

czesi to tylko maja dobra tatre pewnie im sie wygiela os przypadkowo i tak zostalo haahah
mietek
Badacz tematu

Postprzez stingeros » 24 sty 2008, o 02:46

u mnie np jest sklep ktorego glownym szyldem i sponsorem jest chyba BRISK bo wszedzie wisza plakaty na zew jak i wew..;...czy one sa dobre?
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez opolanin » 24 sty 2008, o 16:46

brisk barum bosch ngk sa dobre
opolanin

- - -

Powrót do Silniki benzynowe