Dusi po odpaleniu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Dusi po odpaleniu

Postprzez bla.zej » 11 paź 2010, o 15:33

Witam, ostatnio rozładował mi się akumulator do zera, (chyba zostawiłem radio). Naładowałem go i trochę pojeździłem. Od tego czasu przy zapalaniu przydusi go. Gdy stoi 2-3 dni, to po zapaleniu od razu zgaśnie. Za drugim razem odpli ale zaraz potem obroty spadają do 0 i wracają do normy (900). Jak jest ciepły to tak samo się dzieje. Co moze być nie tak ? NIedoładowany ten aku ? Czy krokowy padł ?

Motor 1.6 ABU
bla.zej
Czytacz

Dusi po odpaleniu

Postprzez kuracjusz » 11 paź 2010, o 20:31

ja mialem dzisiaj podobna sytuacje, odkurzalem w aucie juz po zmroku i dzialalem przy wlaczonych obu lampkach w srodku, jakies 15-20 minut, nie wiecj (odkurzac normalnie z gniazdka 230), silnik byl cieply, odpalilem zeby przestawic auto i po 2sek auto zgaslo, odpalil jeszcze raz i znowu zgasl, za 3 razem odrazu dodalem gazu i sie uspokoilo, wiec podlaczam sie do tematu czym to moze byc spowodowane? (swiece, kable, palec, kopulka, cewka, aku wszystko nowe, najstarszy jest aku bo ma rok, hehe)
kuracjusz
Badacz tematu

Postprzez bla.zej » 11 paź 2010, o 20:40

kuracjusz, Z tym że mi nie gaśnie, tylko obroty spadają do 0 i go przudusi, po czym same wzrastają do 900 dalej jest ok.
bla.zej
Czytacz

Postprzez Imprezowicz » 14 paź 2010, o 19:43

koledzy mógł się komputer zawiesic mi tak raz na 3 miesiące sie robi ale to w ogólę auto mi głupieje ściągam klemy na 15 minut i problem znika
Imprezowicz
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe