Dusi sie, przerywa, co robic?!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez jarobarca » 28 cze 2008, o 15:17

Witam. Wymienilem dzisiaj w moim golfiku filtr paliwa, wczesniej takze zdecydowalem sie na wymiane podstawy pod gaznikiem. Problem jest taki ze myslalem ze po wymianie tych czesci auto nie bedzie sie dusilo i przerywalo w trakcie jazdy.. lecz kiedy przejechalem sie zaraz po wymianie filtra to autko chodzilo elegancko ale po przejechaniu jakis 4 km moze 3km zaczelo znow sie dusic i przerywac.. Slyszalem cos ze moze to byc pompa paliwowa, ale nie znam sie dlatego prosze o pomoc, aha chcialem dodac ze moj Golf 3 to 1,4 benzyna.. Bardzo prosze o szybka pomoc. DZiekuje i Pozdrawiam
jarobarca
Berbeć

Postprzez barrister » 29 cze 2008, o 10:11

kolego troche mało żeby stwierdzić co ci się dzieje. masz objawy na zacieranie się pompy ale to nie znaczy że tak musi być, bo niewiadomo z twojej wypowiedzi czy masz gaz podejrzewam ze nie. jedynym rozwiązaniem jest jak byś podjechał do kogoś przełorzył pompę na chwile i zobaczysz wymontowanie i zapięcie pompy to jakieś 15 minut oczywiście z przerwą na papierosa. pompa od golfa 2 równierz bedzie działać. pozdro
barrister
Czytacz

Postprzez jarobarca » 30 cze 2008, o 15:33

Dobrze sie domysliles ze nie mam gazu. a tak w ogole to sory ze nie napisalem;) a powiedz mi jeszcze jedna rzecz, jesli oczywiscie orientujesz sie.. ile taka pompa moze kosztowac? Dziekuje ze zdecydowales sie odpowiedziec na moje pytanie. Pozdro
jarobarca
Berbeć

Postprzez arek3358 » 30 cze 2008, o 18:02

witam koszt takiej pompy to ok 60 zl na allegro zobacz np tohttp://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=382405981 pozdrawiam
arek
arek3358
Czytacz

Postprzez jarobarca » 30 cze 2008, o 18:54

Dzieki kolego za informacje, a jeszcze mam takie pytanie.. jesli nie mam mozliwosci podpiecia innej pompy zeby sprawdzic czy to na pewno pompa siada to czy jest jakas inna mozliwosc zeby sprawdzic? pozdrawiam
jarobarca
Berbeć

Postprzez wesola86 » 30 cze 2008, o 21:21

Ja mam podobny problem jak kolega, ale u mnie jest instalacja gazowa - na benzynie jedzie ok. Pełny bak a nagle samochód jedzie choćby chciał a nie mógł... po prostu traci moc, dusi się. Przełączam na benzynę i jest ok. Zakładamy że po pracy jadę do domu i o dziwo gaz działa...Bywało tak, że mimo, iż tak sie dusił..to nie przyjmował więcej paliwa (gazu). Pojechałam do gazu, wymieniłam filtr powietrza, gazu i ogólny przegląd - ok. Pojeździłam parę dni i ten sam problem. Ktoś może domyśla się co tu nie gra?
wesola86
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe