[1.4i] Dusi się...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

[1.4i] Dusi się...

Postprzez DrSzpila » 26 cze 2008, o 22:31

Witam...

Mam problem z moim czerwonym diabełkiem, powiem wam, że używałem opcji szukaj i nic nie znalazłem, bo na tym forum taki bałagan słów, że coś ciężko znaleźć albo wyświetla się post z innego działu, dlatego was proszę o pomoc, a nie o kierowanie mnie na opcję szukaj itd...

Problem jest taki, że auto zaczyna dusić się lub dławić (jak to inaczej nazwać). Rano odpalam auto i trochę dłużej to trwa takie 2 sekundy, aż złapie obroty, ruszam z jedynki to ma takiego muła i dopiero potem się przyśpiesza, a jak się rozgrzeje to jest ok, a muł prawie niewyczuwalny, ale przyśpieszenie gorsze. A gdy chcę sobie przy gazować to czasem nie chce wejść powyżej 2 tys obr i się dusi lub dławi...

Kable, świece mam nowe wymieniałem je 3 miesiące temu, cewka zapłonowa też nowa wymieniona 4 miesiące temu...

Dodam, że czasem lubię dociskać gaz do końca podłogi, ale tylko na jakieś 10 sekund...

Czekam na pomoc i dziękuję bardzo :wstyd: :-( :cry:

[ Dodano: 2008-06-27, 11:52 ]
Naprawdę nikt nie potrafi mi pomóć? :zalamany:
DrSzpila
Members

[1.4i] Dusi się...

Postprzez czepi » 27 cze 2008, o 16:37

Jeśli autko zapala to znaczy że pompa paliwowa raczej jest w porządku. ja bym zaczął od wymiany filtra paliwa. Nawet jeśli to nie jest przyczyną to i tak warto go zmienić co jakiś czas, chyba, że niedawno wymieniałeś
czepi
Members

Postprzez DrSzpila » 27 cze 2008, o 23:40

czepi, No faktycznie o tym zapomniałem, teraz głupie pytanie gdzie ten filter się znajduje? Bo w lanosie był pod maską a tu w golfie go nie widzę :lol: :wstyd:
DrSzpila
Members

Postprzez virus_wrona » 27 cze 2008, o 23:45

Drpiorko, Ten filtr znajduje się pod samochodem obok prawego tylnego koła w takiej plastykowej obudowie.
"Some things are best left alone
VW Golf"
virus_wrona
Badacz tematu

Postprzez DrSzpila » 27 cze 2008, o 23:55

No jasne?? Mam głowę pod auto wkładać i wyciągać zalaną paliwem? A może pomoże odłączenie bezpiecznika, aż silnik zgaśnie? Samemu można wymienić?

[ Dodano: 2008-06-28, 12:33 ]
I zmiana filtra była, paliwo ze starego filtra leciało czarne, poprawiło to pracę silnika, ale niestety objawy nadal są, mechanik twierdzi, że dostaje za dużą dawkę paliwa, albo zapłon i wiele innych pierdółek. W poniedziałek mam diagnozę silnika...
DrSzpila
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe