duże spalanie golf mk 3 1.6-75 km

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez SEBASTIAN 27 » 12 lut 2008, o 19:16

Jakiś czas temu kupiłem golfika od 1 go właściciela a właściwie właścicielki auto ogólnie w super stanie widać,że ktoś naprawde o nie dbał jednakże nie o to tu chodzi.W ostatnim czasie mój golfik pożera koszmarne ilości pb 95 w granicach 17 litrów na 100km.Jak sami widzicie jest to kosmos moje 2 auto frontera 2.4 pali podobnie ale to jest normalne.Podpinałem silnik pod kompa w wyspecjalizowanym warsztacie okazało się, że jest jakiś błąd przepustnicy i w związku z tym tak drastycznie wzrosło spalanie (wcześniej ok 8 litrów) co mam przez to rozumieć, czy mam wymienić cały wtrysk czy może sa jakieś inne metody naprawy tego urządzenia. nie chciał bym wydać fortuny na tą naprawę zważywszy na fakt,że auto mimo dobrego stanu jest już dość sędziwego wieku 93 rok.proszę o radę.z góry dziekuje i pozdrawiam
SEBASTIAN 27
Berbeć

Postprzez Imper » 12 lut 2008, o 19:34

mozna wyczyscic przepustnice ale nie wiem czy to w tym wypadku moze pomoc... czyszczenie mozna samemu zrobic ktos tam kiedys pisal albo za grosze zlecic mechanikowi ja zaplacilem 10zl chyba za to... a sonde lambda sprawdzales??
Imper
Members

Postprzez SEBASTIAN 27 » 12 lut 2008, o 20:15

tak sprawdzałem sondę w 2 warsztatach wyglada na to,że jest wszystko ok komputer nie pokazuje błedu. próbowałem już restartować kompa przez odpiecie akumlatora i nic poziom spalania dalej na tak wysokim poziomie. zapomiałem nadmienić, że przekroczenie prędkości 120 km/h jest co najmniej trudne auto wydaje się zamulone.wymieniłem filtry i przewody wysokiego napięcia olej ok,rece opadają dzieki za pomoc
SEBASTIAN 27
Berbeć

Postprzez Imper » 12 lut 2008, o 22:24

a moze masz przestawiony zaplon skoro tak zamula silnik aha a katalizator jest w dobrym stanie?? tak na marginesie sonde sie spradza na rozgrzanym silniku i miejmy nadzieje ze mechanicy o tym nie zapomnieli
Imper
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe