Duże Spalanie i lampka kontrolan. Prosze o pomoc.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Yaro88 » 21 mar 2008, o 16:46

Witam, posiadam Golfa III z silnikiem 1.8 w benzynie 90 km. Bardzo dużo Pali jak np depnę do 120 km/h. Średnio spala mi 9,5l na 100 km. A jeżdżę raczej oszczędnie tak z 90 km w trasie. Czy to normalne? proszę o rade i pomoc. Natomiast druga sprawa to jak mam kontrolkę paliwa i są trzy ostatnie kreski czerwone i wskaźnik znajduje sie na tych kreskach to nie zapala mi sie lampka rezerwy. I właśnie nie wiem czy takowej nie posiadam czy może jest popsuta? jak to sprawdzić. A Golfa mam z roku 1996 to chyba powinna być. Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Yaro88
Berbeć

Postprzez K@mil » 21 mar 2008, o 16:52

Co do spalania to moim zdaniem pali dobrze teraz kolego masz zime i samochod zawsze bedzie palil wiecej (nawiew,swiatla itp.)
Mowisz ze pali Ci sredio 9,5l. poczytaj sobie na forum Koledzy mieli takie problemy ze palil im 18litrowe he (wtedy to trzeba sie martwic) :P wiec w twoim przypadku jest dobrze.

A co do rezerwy to nie masz zarowki, masz tu temat w ktorym Karol opisal to ladnie :)

REZERWA
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Re: Duże Spalanie i lampka kontrolan. Prosze o pomoc.

Postprzez Nyan » 24 mar 2008, o 11:52

Yaro88 napisał(a):Witam, posiadam Golfa III z silnikiem 1.8 w benzynie 90 km. Bardzo dużo Pali jak np depnę do 120 km/h. Średnio spala mi 9,5l na 100 km. A jeżdżę raczej oszczędnie tak z 90 km w trasie. Czy to normalne? proszę o rade i pomoc. Natomiast druga sprawa to jak mam kontrolkę paliwa i są trzy ostatnie kreski czerwone i wskaźnik znajduje sie na tych kreskach to nie zapala mi sie lampka rezerwy. I właśnie nie wiem czy takowej nie posiadam czy może jest popsuta? jak to sprawdzić. A Golfa mam z roku 1996 to chyba powinna być. Proszę o pomoc i z góry dziękuje

duze spalanie to ja mialem jakies 2 tyg temu,, palil mi okolo 30 litrow :-?

pojechalem na komputer i okazalo sie, ze przewod od przeplywomierza byl urwany,, oraz czujnik od foltra powietrza odwrotnie wsadzony;]

No ale kopyto mial nieziemskie hehe
Nyan
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe