Witam niedawno zmieniłem sonde lambda na oryginalną bosha i spalanie sie zmniejszylo lecz nie do tego stopnia co książki piszą, auto grzeje się max do 75 stopni czy to może być wina niedogrzania >??> , mam wzałożony stożek i wydech z katem brak jedynie środkowego tłumika.Niewiem czy 8 litrów to norma w tych silnikach czy jednak mam problem.Jeśli możecie pomóżcie :-/
spalanie normalne, nic w nim niezwykłego. Zwłaszcza na takich lakach jak się nie grzeje do 90 to sprawdź termostat, chyba że masz gazownie to może się nie grzać dobrze
8 litrow to dózo moj 1.8 75KM pali koło 10 w miwscie i to normalne podobno bo one tak pala ksiazka nawet podaje 10.8 litra w miescie,a wam pali 8 i sie martwicie A wogule były takie silniki 1.6 101 KM w MK3 bo ja jakos sie nie spotkałem.Wiem ze były 1.6 75KM
Były 100 konne 1.6. Miały oznaczenia (AEH czy AEK, AFT). Były w Cabrio montowone chyba. Ale 101 kucy to wiem że miały tylko te nowsze vw, skody i audi. Już po 98`
DZIĘKI za odpowiedzi , w błąd wprowadziło mnie to że nirktórzy w ogloszeniach podawaki ze ich cacka oalą 6-7 litrów w cyklu mieszanym;/ .Więc jestem spokojny i zajże na termostat bo 70 stopni to za mało;)
Panowie co wy z tym spalaniem ? jeszcze ktoś pomyśli że Golfiarze to dusi grosze.Głowę daję że kupując golfa nikt z Was nie myślał o spalaniu Golf to nie statek wycieczkowy (tak myślę) Prawda jest taka że te motorki przy normalnej jeżdzie palą od 8 do 11 i niech ktoś nie zalewa o 5 koma 6
do Mayk :
Nikt tu nie jest dusigrowszem, człowiek zasięga zwykłej porady, bo od tego przecież jest forum i zostaje nazwany dusigroszem, jak narazie w tym temacie oprócz ciebie nikt nie wspomniał o pieniądzach, może jedynym dusigroszem jesteś Ty.... ? Przemyśl to.