przez bejker72 » 30 sty 2012, o 18:06
Witam wszystkich ostatnio zauważyłem coś bardzo nie pokojącego w moim golfie III. Mianowicie zaczęło się jak było jeszcze ciepło: jadąc samochodem w jakimś momencie dobiegał z przodu duży pisk coś w rodzaju szumu i jak delikatnie przyhamowałem to ustawało, od niedawna dzieje się to samo tylko słychać to jeszcze głośniej i bardzo długo, zauważyłem że najczęściej pojawia się ten dźwięk jak najadę na jakąś dziurę(ale nie zawsze) i największe objawy są jak silnik jest zimny, jak się dobrze nagrzeje to dalej jest ten hałas ale nie taki długi żeby przestało hałasować to muszę dobrze przyhamować a nawet się zatrzymać, dźwięk dobiega tak jak by z lewej strony. Byłem u mechanika i myślałem że to łożysko w przodzie ale ono by cały czas szumiała i jednak to nie łożyska, mechanik podejrzewał że może być to czujnik prędkości ten który jest w skrzyni biegów ale wymieniliśmy na inny odpięliśmy go wyciągnęliśmy tą plastikową część z środka i to nie pomogło, wykluczyliśmy też skrzynie ponieważ jak był ten hałas to zmieniałem biegi luzowałem go a hałas się nie nasilał ani nie zmieniał, samochód wydaje takie dziwne objawy jak jedzie i to nie zawsze na postoju nic nie słychać.